Čiščenje na domu

Čistilni servis – cenik

Storitve čistilnih servisov so zelo dobrodošla rešitev za marsikoga, ki se noče sam posvečati zahtevnim opravilom pri vzdrževanju higiene v stanovanjskih, poslovnih in drugih prostorih. V nekaterih primerih je najem čistilnega servisa povsem logična odločitev, v drugih pa še vedno zbudi nekaj začudenja, saj na primer nismo vajeni, da se pojavi profesionalna čistilka na domu oziroma da čistilni servis najamemo za druga čiščenja okoli domače hiše.

Še en pogost zadržek pa je cena. Za čistilni servis cenik seveda zahteva določeno investicijo, kar je za mnoge znatna ovira – ne nujno zato, ker bi bili zneski pretirano visoki, temveč zato, ker gre za storitve, ki jih lahko sami z nekaj truda in pravimi pripomočki pogosto prav tako dobro opravimo. Za generalno čiščenje in redno vzdrževanje stanovanjskih prostorov se na primer zdi, da profesionalno čiščenje ni potrebno, ker se lahko teh opravil lotimo tudi sami. Posledično so tudi cene previsoke.

A v praksi se je treba seveda orientirati po konkretnih številkah, ki razkrivajo drugačno podobo. Čistilka na domu ni tako draga, kot bi si morda mislili, tako da pride v poštev tudi za redno čiščenje stanovanjskih prostorov. Je pa veliko odvisno od dejanskih okoliščin dela – nenazadnje je za čistilni servis cenik običajno razdeljen po posameznih opravilih in glede na zahtevnost ter obseg dela, tako da je težko ceno točno predvideti vnaprej. Sklepamo lahko na podlagi velikosti površin, ki bi jih želeli čistiti, pa tudi na podlagi zahtevnosti čiščenja. Seveda moramo upoštevati posamezna opravila, na primer čiščenje tal, čiščenje sedežne garniture in drugega pohištva, sesanje, čiščenje stekel …

Nekateri čistilni servisi imajo oblikovane tudi pakete za najpogosteje opravljane storitve. Tako je lahko čistilka na domu na voljo za določeno ceno, kar vključuje določena opravila. To je kot nalašč za generalno ali redno čiščenje doma, če se stanovanjski prostori seveda skladajo z omejitvami, ki jih postavlja tak program.