Bloganje

Verjetno se sprašujete, kaj je bloganje in čemu blog sploh služi.

Blog je ena izmed metod, s katero lahko na naši spletni strani povečamo obisk in privabimo obiskovalce. Na splošno pa blogamo zaradi različnih namenov, na primer objavljanje receptov, opisovanje izkušenj, sproščamo napetost skozi zapisane besede,… Takšnih blogov je tudi na našem trgu že ogromno.

bloganje

Blogi so lahko namenjeni vsem bralcem, neodvisno od njihovega znanja, kjer se objavljajo novice, ki jih razume vsak, lahko pa so bolj specifične narave, na primer, da so usmereni v določeno tematiko, o kateri pišejo, ki pa je usmerjena bolj na strokovnjake.

Posebna vrsta bloganja pa je takšna, da po tem, ko že imamo neko občinstvo začnemo prikazovati oglase, slikovne pasice, ki se pojavljajo ob straneh, na vrhu ali spodaj na spletni stran. Za veliko ljudi prikazovanje oglasov pomeni dodaten zalužek, je pa vse odvisno od števila obiskovalcev, ki vašo spletno stran obiščejo. Možnosti za zaslužek je več, če blogate v angleščini, saj je angleški trg precej večji od našega.

Na začetku pričakujte, da obisk na vaši strani ne bo velik. Zato boste morali na tem dobro delati. Poskusite pisati nekje dvakrat ali pa trikrat na teden, tako boste sčasoma tudi izoblikovali vaš stil pisanja in čezdalje bolj bo postajal viden vaš namen.

pisanje blogov

 

Bloganje vam lahko pomaga tako, da boste pridobili znanje o tem, kako postati bran, ustvarjali boste svojo blagovno znamko in pridobili boste lasten medij.