notranje-oblikovanje-prostorov

Opremite vaš lokal po zadnjih trendih!

Ureditev notranjih prostorov je kritična naloga za vsakogar, ne glede na to, za kakšne prostore sploh gre. Že doma se skrbno posvečamo oblikovanju in ureditvi prostorov, še bolj pomembna je lahko oprema pisarne ali pa pohištvo za opremljanje gostinskih lokalov. Vedno imamo opravka z različnimi zahtevami, ki jih moramo vzeti v obzir. A prav tako smo vedno pozorni na nekatere splošne zahteve, tudi na to, da je oprema usklajena z aktualnimi trendi. Tudi oprema pisarne mora biti lepo oblikovana in usklajena, čeprav gre za opremo, ki ima izrazito funkcionalno vlogo.

Najti bo treba torej kompromis, ki kar najbolje ustreza našim zahtevam. Prioritete postavimo glede na to, kakšne prostore opremljamo in kakšne cilje imamo v mislih. Vsak prostor zahteva posebno pozornost, sploh če gre za kakšne delovne prostore ali če nameravamo v prostoru sprejemati stranke.

Oprema za pisarne je bistveno drugačna od opreme za bare

Čeprav imajo lahko posamezni kosi pohištva v vsakem okolju enak namen, moramo zelo skrbno izbirati med opremo, ki je dobro prilagojena določenim nalogam. Ponekod lahko na istem mestu dobimo raznovrstno pohištvo in opremo za različne namene – na marc-interieri.si imamo recimo na voljo širok nabor kakovostne opreme za delovno okolje, to je tako oprema pisarne kot za gostinske lokale in druge prostore.

Ne izbiramo torej opreme, ki prepriča le s svojim izgledom. Čeprav najdemo v ponudbi atraktivne kose, ki so oblikovani po zadnjih modnih trendih, moramo najprej upoštevati funkcionalne lastnosti, ki bodo pri uporabi dejansko prišle do izraza. Če nas zanima oprema pisarne, ne bomo iskali kakšnih zelo atraktivno oblikovanih kosov. Če potrebujemo opremo za lokal, bomo najprej zagotovili udobje in uporabnost, nato pa pohištvo uskladili s splošno temo naših prostorov. V vsakem primeru bo treba opremljanje prostorov opraviti skrbno, pohištva ne moremo izbirati kar na pamet.

To velja tudi v primeru, da nas zanima oprema za gostinski lokal. Že tu se namreč pojavljajo mnoge razlike, ki jih ne moremo kar spregledati. Ne glede na to, da imamo vedno opravka z gostinskim lokalom, moramo glede na okolje in temo lokala izbrati ustrezno pohištvo.

Oprema za hotele in hotelsko gostinsko ponudbo

Povsem drugačno opremo bomo izbrali, če opremljamo hotelsko restavracijo, kot pa, če se lotevamo opremljanja kakšne vaške gostilne. Zelo pozorni moramo biti na vse mogoče faktorje, saj o končnem učinku odločajo tudi mnogi detajli – sploh v hotelih, kjer želimo svoje goste zares navdušiti.

Zato mora biti oprema za hotele dobro prilagojena svojemu namenu. Pametno je izbirati posebej izdelano opremo za takšne prostore, ne moremo računati na to, da bo v hotelu dobro izpadlo splošno pohištvo, čeprav je morda povsem uporabno. Na srečo nam oprema za hotele ponuja dovolj izbire, to so zelo dobro prilagojeni kosi, s katerimi ustrezno uredimo vsak prostor v hotelu. To pohištvo je med seboj usklajeno, vsak kos je zelo dovršen in doda svoje v celoten mozaik, s katerim bomo navdušili svoje goste.

Modni trendi pri opremljanju hotelov so relativno konservativni, spreminjajo se le počasi. Vedno imamo namreč enake prioritete, ne želimo veliko tvegati z izbiro kakšnega bolj ekscentričnega pohištva in druge opreme. Zato se vedno dobro obnese elegantno zasnovana oprema za hotele, v zadnjem času so precej priljubljeni minimalistični kosi, s katerimi uredimo prijeten in profesionalen ambient. 

V hotelih je nepogrešljivo lounge pohištvo in oprema za recepcije, tu se ponuja več dobrih možnosti, tudi če želimo nekoliko eksperimentirati. Prav v recepcijah se lahko odločimo za druge modne smernice, izberemo lahko tudi bolj mogočno pohištvo, ki naredi dober prvi vtis. Kakovostna oprema za hotele nam odpira mnoge možnosti, s katerimi dosežemo izvrsten končni učinek, če le smo dovolj skrbni pri opremljanju hotelskih prostorov.

hotel-in-recepcija

Kljub temu, da imamo v hotelu pogosto predvsem to nalogo, da naredimo na svoje goste dober vtis, moramo najprej pomisliti na funkcionalnost in uporabnost opreme. To je prioriteta v praktično vsakem okolju, še posebej pa tam, kjer potrebujemo posebno pohištvo za redno uporabo.

Oprema za bare mora biti vedno zelo uporabna

Udobno in uporabno pohištvo potrebujemo v gostinskih lokalih, kjer svojih gostov gotovo ne bomo mogli prepričati zgolj s prvim vtisom. Morda lahko s kompletom lepo zasnovane opreme privabimo koga v notranjost lokala, ne bomo pa gostov zadržali, če pohištvo ni prijetno in funkcionalno. Zato mora biti oprema za bare podrejena tem prioritetam. To ne pomeni, da se za estetiko sploh ne bomo zmenili – ravno v gostinskih lokalih je pogosto zelo pomembno, da imamo lepo usklajeno pohištvo, ki sledi izbrani temi. Na srečo lahko najdemo zelo posrečene komplete, s katerimi bomo pokrili vse zahteve pri izbiri pohištva za gostinski lokal.

Oprema za bare vključuje predvsem barske stole in mize

Vsak gostinski lokal ima veliko pohištva in opreme. O tem, kakšen bo končni učinek, odločajo vsi elementi, a največ odgovornosti prevzame ključna funkcionalna oprema, to so barski stoli in mize. Ponudbo te vrste najdemo na https://www.marc-interieri.si/ostalo-pohistvo/barski-stoli/ pri ponudniku kakovostnega pohištva za uporabo v sodobnih gostinskih lokalih. Pričakujemo lahko široko paleto različnih možnosti, ki odgovarjajo na vse zahteve gostincev in na pričakovanja gostov.

barski-stoli

Sodobna oprema za bare nam ponuja zelo atraktivno pohištvo, ki združuje dovršeno estetiko z brezhibno funkcionalnostjo. To so elegantni kosi, ki že na prvi pogled zbudijo veliko pozornosti, hkrati pa lahko brez težav opravljajo svojo funkcijo v gostinskem lokalu. Zelo dobro ponudbo najdemo predvsem med visokimi barskimi stoli, ki se izkažejo za vsestransko uporabne. A seveda oprema za bare vključuje še razno drugo pohištvo, ki se lepo ujema s trendovskimi stoli. Računamo na to, da bomo lokal res dobro opremili v skladu s svojo vizijo, kvalitetna oprema nam je vedno na voljo!