program razstrupljanja telesa

Učinkovit program razstrupljanja telesa prepreči resne kronične bolezni

Zdrav imunski sistem je predpogoj našega zdravja. Kadar ne deluje pravilno, se to kaže v različnih alergijah, vnetjih in kasneje hudih kroničnih bolezni. Porušenje imunskega sistema pa je največkrat posledica prevelike količine strupov v našem telesu, ki nastajajo zaradi napačne prehrane, neurejene presnove ali prebave. V takšnih primerih je ustrezen program razstrupljanja telesa nujno potreben.

Ko nekdo omeni naravno razstrupljanje telesa, najprej pomisli na strogo razstrupljevalno dieto, prehranjevanje zgolj s smoothiji ali obvezen post. Vedeti je potrebno, da ima naše telo lasten sistem razstrupljanja, ki načeloma deluje, razen ob večjih izpostavljenosti hormonom, antibiotikom, pesticidom ali težkim kovinam. V tem primeru je naravno razstrupljanje telesa potrebno nekoliko spodbuditi.

Kako se lotiti razstrupljanja telesa?

Naravno razstrupljanje telesa je v bistvu odstranjevanje nečistoč iz krvi. Pri tem so glavni organi jetra, ledvice, prebavni sistem, pljuča, ožilje in koža. Proces razstrupljanja začnete že z izogibanje določeni hrani, kar vašim organom daje priložnost za zaslužen počitek. S tem spodbudite izločanje škodljivih snovi preko drugih organov in pospešite pretok krvi.

Vsak učinkovit program razstrupljanja telesa vam odsvetuje uživanje alkohola, delovanje prebavnega sistema pa pospeši pitje vode. Razstrupljanje lahko dopolnite s pitjem vode s sveže stisnjenim limoninim sokom, jutranjim pitjem zelenega čaja, zelenjavnim sokom in pitjem mineralne vode bogate z magnezijem in sulfatnimi ioni. Vsekakor se morate izogibati nezdravim oljem, belemu sladkorju in predelani hrani.

Prvi simptomi, ob katerih je potrebno razmisliti in izbrati pravi program razstrupljanja telesa

Nekateri so mnenja, da je razstrupljanje telesa potrebno opraviti vsaj enkrat na leto. Vendar to ni primerno za vsakogar, zato se je dobro posvetovati s svojim zdravnikom. Vsekakor pa morate biti pozorni na znake kot so napenjanje, počasna prebava, zaprtje, podočnjaki, utrujenost brez razloga in povečana dovzetnost za okužbe ali alergije.

Če opazite, da se z vašim telesom nekaj dogaja, potem je je čas za ustrezen program razstrupljanja telesa. Pomembno pa se je zavedati, da razstrupljanje telesa ni kratkoročna rešitev. Če boste poskrbeli za pravilno prehrano le 14 dni, nato pa nadaljevali s slabimi navadami in nezdravim življenjskim slogom, potem vam to ne bo pomagalo ohranjati zdravja. Program razstrupljanja telesa je dolgoročni cilj in ne hitra rešitev.