Opremljanje doma

Ponavadi se srečujemo s težavo opremljanja majhnih stanovanj, ampak tudi velika stanovanja potrebujejo premišljeno oblikovanje, kar pa ni enostavo, saj lahko hitro deluje prazno.

Pomembno je, da pri urejanju velikih prostor pazite na to, da ne uničite pretočnosti prostora. Najlažje se je oblikovanja lotiti tako, da izrišete tloris in poskušate pridobiti različne kombinacije. Tako boste najlažje dobili predstavo nad prostorom, kako ga želite imeti urejenega in kakšne želje imate.

opremljanje doma

Poskusite vizualno razmejiti prostor, saj ima velika površina lahko več namenov. Ustvarite ločene skupine, ki pa naj se med seboj razlikujejo glede na funkcijo. Pozorni bodite na velikost vsake skupine, in v kakšnem odnosu bodo skupine med seboj.

V vsakem prostoru ali skupini določite središčno točko, ki bo predstavljala center prostora. Naj poudarim, da je potem potrebno okoli središčne točke graditi ostale elemente. Točka nam pomaga pri razmejitvi prostora na funkcionalenga in vizualno uporabnega.

Če imate velik prostor, v katerem je več manjših skupin, potrebujete tudi več središčih točk. Središčna točka naj bo element, ki bo privabljal pozornost med skupino elementov.

opremljanje doma 2

Ustvarite tudi prazne predele, kjer imate samo prazno površino, ki omogoča gibanje in prehodnost med skupinami elementov. Praznega prostora pa ne zaprite s pohištvom, saj boste s tem uničili prehodnost.