zobni aparat

Zobni aparat v več različicah

Ne glede na vaša leta je vedno primeren čas za nošenje zobnega aparata. Morda si tega do sedaj niti niste želeli oziroma niste imeli te možnosti. Ker pa takšni izdelki postajajo vse dostopnejši, se boste najverjetneje tudi vi odločili za zobni aparat. A izbira ne bo tako preprosta, kot je morda videti na prvi pogled. Hitro boste ugotovili, da vam strokovnjaki ponujajo več različic aparatov za zobe. V grobem pa zobne aparate lahko razdelimo na snemljive in fiksne.

Tako snemljivi kot fiksni zobni aparat vam lahko zagotavlja dobre rezultate. Pri izbiri ustrezne vrste aparata vam lahko pomaga vaš izbrani ortodont. Morda se boste skupaj z njim odločili za zobni aparat, ki je v tem hipu morda celo najbolj priljubljen na celem svetu. To je invisalign, ki mu nekateri rečejo kar nevidni zobni aparat.

A bistveno je, da vam izbrani zobni aparat, ne glede na to, ali je fiksni ali snemljiv, v relativno kratkem času prinese obljubljene rezultate, ki bodo dobro vplivali tudi na vaše počutje oziroma samozavest.

Implantat visoke kakovosti

Za implantat je verjetno slišal že marsikdo med vami. A s tem pojmom se niste podrobneje ukvarjali, vse dokler niste izgubili zoba ali več zob hkrati. Implantat je namreč poseben zobni vsadek, ki na odličen način nadomešča korenino izgubljenega zoba.

Ker si implantat v svojo ustno votlino zaradi številnih prednosti, ki vam jih zagotavljajo tudi strokovnjaki za zobe, želite vstaviti tudi vi, vas bo slej ko prej zanimala tudi cena za tovrstni izdelek. Presenetilo vas bo dejstvo, da so implantati lahko različno dragi in da na trgu ni enotne cene. To kaže na to, da je implantat lahko različne kakovosti. Najpomembneje je, da je implantat visoke kakovosti, saj ga boste vstavili na mesto, ki je v vašem telesu še posebej občutljivo. To vam bo povedal tudi zobozdravnik.