Motorne žage Stihl

Zmogljiva oprema za delo na prostem

Pogosto se izkaže, da pri delu na prostem ne potrebujemo posebej zmogljive opreme. Predvsem pri urejanju okolice domače hiše je pogosto dovolj že kakšna osnovna motorna žaga in samohodna vrtna kosilnica. Včasih pa potrebujemo bistveno naprednejšo opremo, zato posegamo po višjem zmogljivostnem razredu. Tam najdemo zmogljive motorne žage Stihl, med kosilnicami pa izstopajo vrtni traktorji in druge izvedbe sedežnih kosilnic.

Zmogljive motorne žage

Pri izbiri motornih žag imamo več možnosti, pogosto je priporočljivo izbrati tudi več motornih žag. Motorne žage Stihl ponujajo dovolj izbire, tako v višjem zmogljivostnem razredu kot med šibkejšimi žagami. Pomembno je, da imamo pri roki orodje, ki je dobro pripravljeno na delo, s katerim se srečujemo. Za podiranje večjih dreves in rezanje debelih vej vsekakor potrebujemo zmogljivo žago, a ne pozabimo še na druge naloge, ki morda kličejo po lažji in manjši žagi. V vsakem primeru ponujajo motorne žage Stihl dobre rešitve, kar se splača izkoristiti. Na te naprave prisegajo tudi zahtevnejši gozdarji, zato lahko brez skrbi pobrskamo po ponudbi v višjem rangu. Seveda imamo na voljo tudi nekatere druge znamke, a zaupamo lahko le uglednim in uveljavljenim proizvajalcem.

Zmogljive vrtne kosilnice

Na področju vrtnih kosilnic je izbira še bolj pestra. Medtem ko se pri motornih žagah razlikuje pretežno zmogljivost, so kosilnice različne tudi po mnogih osnovnih funkcionalnostih. Tako recimo izstopajo vrtni traktorji, ki so prava izbira za zahtevnejše uporabnike. Uporabljamo jih na večjih površinah, ki jih moramo brezhibno kositi. Vrtni traktorji namreč omogočajo enostavno košnjo na večjih parcelah, ob tem pa z dodatnimi funkcionalnostmi pomagajo tudi pri drugih opravilih na prostem. Če se zanimamo le za košnjo trave, pridejo v poštev še druge sedežne kosilnice, s katerimi lahko na večjih površinah dosežemo odlične rezultate. Na voljo pa imamo tudi druge kosilnice, če dimenzije niso ključni problem.