Življenjski slog posameznika ima pri izbiri sedežne garniture veliko vlogo

Ko izbiramo svojo sedežno garnituro, je prav, da upoštevamo čim več različnih dejavnikov, ki bodo pripomogli k temu, da bomo po opravljenemu nakupu s svojo novo sedežno resnično zadovoljni. Pomembno je, da pomislimo tudi na to, koliko časa na sedežni presedimo, saj bomo glede na to izbrali njeno trdoto.

Večina kupcev obožuje mehke sedežne, saj se na njih počuti resnično udobno in prijetno. Mehka sedežna nas lepo objame, ko se uležemo nanjo. Vendar pa moramo vedeti, da pretirano mehka sedežna ne bo najbolje vplivala na zdravje naše hrbtenice. Na kavču namreč velikokrat sedimo v nepravilnem položaju, kar nam lahko pusti negativne posledice.

Dobro je, da ima sedežna primerno trdoto

Vsaka sedežna se bo čez čas malce podala in zato je najbolje, da izberemo malce trši model. Res pa je, da se moramo na svoji bodoči sedežni, počutiti kar se da udobno. V kolikor nam ob preizkušanju sedežne, njena trdota ne ustreza, je vseeno bolje, da se ne odločimo za nakup.

Pomembno je tudi ali na sedeži sedimo ali ležimo. Nekatere sedežne so namreč prilagojene za ležanje in imajo tako oblikovan daljši in širši predel, na katerem bomo brez težav ležali.

Veliko posameznikov pa na svoji sedežni vedno sedi. To je dober položaj tudi zaradi tega, ker tako ne bomo nehote zaspali in prespali film ali najljubšo nadaljevanko.

Aktivni ljudje raje izberejo manjšo sedežno

Ljudje, ki so veliko aktivni in se radi gibljejo, navadno sedežne skoraj ne potrebujejo. Zato več prostora v svojem domu, raje namenijo ostalemu pohištvo oziroma si v dnevno sobo dodajo kakšen pripomoček za vadbo, ki jim koristi v mrzlih zimskih dneh, ko se ne morejo odpraviti ven.

Sedežna je v takih stanovanjih majhna in zato ni tako pomembno kakšna je. Navadno je to le dvosed, ki mu dodajo pručko za noge.