Tonerji

Življenjska doba pisarniških naprav

Na mnogih delovnih mestih se uporabljajo različne pisarniške naprave, pri katerih se običajno osredotočamo predvsem na tiskalnike in multifunkcijske naprave. Te se ne pojavljajo le v pisarnah, temveč v najrazličnejših okoljih. Vedno pa je pomembno, da delujejo brezhibno in se nanje lahko zanesemo tudi na dolgi rok. Življenjska doba tiskalnikov je odvisna od različnih dejavnikov.

Kakovost potrošnega materiala

Že pri izbiri tiskalnika je pametno paziti na to, da se odločimo za zanesljivega proizvajalca, znamka pa je pomembna tudi pri potrošnem materialu. Za pisarniške tiskalnike pridejo verjetno najbolj v poštev tonerji in kartuše Epson, Lexmark, HP ali drugega zanesljivega proizvajalca. To so znamke, ki prevladujejo v vseh kakovostnih razredih pisarniške opreme.

Zakaj je pametno izbrati na primer kartuše Epson? Z originalnimi izdelki zagotovimo daljšo življenjsko dobo. Na voljo so seveda tudi kompatibilni tonerji in kartuše, ki so na voljo po nižjih cenah in pogosto zagotavljajo primerljive rezultate. A le originalni izdelki proizvajalca jamčijo kakovost in zanesljivost na dolgi rok, hkrati so garantirano združljivi s tiskalnikom. Neoriginalni izdelki lahko povzročajo številne težave – zatikanje papirja, puščanje barve, packe na natisih … Na ta način vplivajo tudi na življenjsko dobo same naprave. Če na primer kartuša eksplodira v notranjosti tiskalnika, si je težko predstavljati, da bo naprava še naprej zmogla tiskati brezhibne natise. Verjetno bo takoj prenehala z delovanjem in zahtevala celovito popravilo.

Originalni tonerji in kartuše Epson ali drugega ustreznega proizvajalca so ključnega pomena za zagotavljanje dolge življenjske dobe pisarniških tiskalnikov. Poleg tega ustrezajo tudi garancijskim pogojem in poenostavijo vzdrževanje.