tjaska masaza

Zdravilna in sprostitvena tradicionalna tajska masaža

Tradicionalna tajska masaža je razvita tehnika masaže pri kateri ni cilj samo sprostitev ampak tudi preprečevanje bolezni. Pri tajski masaži je pomemben del masiranje meridianov, ki so odgovorni za pretok energije v telesu in tako vzdržujejo zdravje in dobro počutje. Tako na področju telesa kot pri harmoniji duha.

Meridiani so energetski kanali v katerih je bolj skoncentriran pretok Qi-ja po telesu. Vitalne in za življenje nujno potrebne energije, ki kroži skozi naše telo in ga ohranja pri življenju. Zaradi čustvene ter miselne napetosti, nezadostnega gibanja ter nezdravega načina življenja Qi postane manj pretočen in telo postane dovzetneje za razne bolezni ali pa samo slabše počutje.

Tajska masaža vzpodbuja normalen pretok življenjske energije ter s tem telesu vrača vitalnost, zdravi nespečnost in posledice stresnega psihičnega stanja.

Kljub zdravilnim učinkom tajske masaže pa je potrebno dobro poznati lastno zdravstveno stanje, saj ima lahko masaža na nekatere bolezni negativen učinek.

Tradicionalna tajska masaža je del tradicionalne tajske medicine in je namenjena ponovnemu vzpostavljanju ravnotežja sil v telesu in sprostitvi, kar je bistvenega pomena pri ohranjanju zdravja. Ker je starodavna tradicija tajske masaže preizkušena, dokazuje, da gre za dovršeno in prefinjeno metodo masaže, ki se je poslužujejo tudi zdravniki in menihi na Tajskem.

Tajska masaža vzpodbuja cirkulacijo in gibljivost ter zmanjšuje stres in bolečine v telesu. Vključuje postavitev v različne položaje, ki stimulirajo mišice in na njih delujejo raztezno. To deluje razbremenilno na sklepe, mišice in živce, posledica fizične razbremenitve pa pripelje do globoke sproščenosti in zadovoljstva.