Zakaj ste samski?

Biti samski zna biti včasih prav naporno, še posebej če se gibljemo v družbenih krogih v katerih smo obdani s srečno zaljubljenimi in pocukranimi parčki. Iz tedna v teden lahko poslušamo nesmiselne nasvete in vprašanja kako to, da nimamo nikogar, ko pa smo tako simpatični, zabavni, uspešni, pametni in oh in sploh. Tako prijatelji kot starši se vedejo do nas, kot da imamo nekakšno neozdravljivo bolezen in se jim prej ali slej začnemo smiliti zaradi stanu. In kot zakleto, se je na to začela ozirati še naša preljuba državica, ki želi uvesti davek za samske.

Ne glede na to kako drugi gledajo na nas, ima vsak svoj razlog za samski stan; eni so se zanj odločili po lastni želji, spet drugim ne preostane drugega. Pisateljica in strokovnjakinja za razmerja, Rachel Match, pravi, da imajo ljudje napačne predstave o samskih: “Samske ženske so predstavljene kot poroke ali otroka željne plenilke, ki želijo zasaditi svoje strupene kremplje v vsakega moškega, ki jim prekriža pot. Samski moški pa imajo sloves ženskarjev, ki se ne bi vezali za nobeno ceno. V resnici pa obstajajo tako ženske kot moški, ki spadajo v obe skupini ali pa so nekje vmes. Dandanes obstaja več žensk, ki si želi le zabave, in več moških, ki si želi resne zveze. Po mojem začnejo ljudje gledati stereotipno na nasprotni spol zaradi slabih izkušenj, ki so jih doživeli.” Pri vsem tem pa je pomembno tudi, kako samski dojemajo same sebe. Nekateri verjamejo, da so preveč obupani, da bi lahko imeli zvezo, drugi mislijo da temu niso dorasli ali pa da so enostavno psihično preveč uničeni.«

Zadihajte in se pomirite, saj lahko imate povsem tehten razlog, da ste samski. Lahko se želite prepričati, da je ljubezen res prava, lahko vas je pretekla zveza povsem travmatizirala in podobno.