javne drazbe

Zakaj se odločiti za javne dražbe?

Običajno lahko na vprašanje, zakaj, odgovorimo s kar nekaj možnimi odgovori. Ali pa tudi ne. Seveda odvisno od tega, o čem se pogovarjamo. Če so recimo posredi javne dražbe, bomo na vprašanje, zakaj ravno te, lahko našteli kar nekaj možnih odgovorov.

Ljudje se odločamo po občutku, po pogojih, ugodnostih, ipd. Tudi tu je zelo pomembno prav to, o čem se pogovarjamo in tudi, koliko tvegamo. Če ne tvegamo, potem seveda rade volje sprejmemo marsikatero priložnost, ki je lahko v našo lastno dobrobit.

Torej, so javne dražbe takšne, da z udeležbo ne tvegamo, da izgubimo finančne vložke, ipd? Nikakor ne. Namreč, dražba oziroma udeležba na tej nas ne stane ničesar. Res je, da smo za udeležbo primorani plačati varščino, kar je varnost za organizatorja in nam je seveda to popolnoma smiselno, pa vendar, če nam predmeta s pomočjo dražbe ne uspe kupiti, se nam bo varščina do zadnejga centa tudi povrnila. V nasprotnem primeru, pa se nam bo štela v kupnino. Se pravi, ne tvegamo financ.

Ali lahko na javni dražbi kupim različne predmete? Da. Običajno si zapomnimo dražbe po nepremičninah in drugih večjih predmetih, pa vendar je pomembno prav to, da lahko na dražbi kupimo tudi druge predmete, ki seveda niso zgolj nepremičnine in premičnine. Kupimo lahko nakit, umetnine, ipd.

Ali so cene javne dražbe nižje kot sicer? Zagotovo. Vsaj izklicna. Res pa je, da nikoli ne vemo, do katere vrednosti bo vrednost predmeta naraščala.

Torej so javne dražbe resnično varen način nakupovanja. In kar je najbolje, da so javne, zato, da so enako dostopne vsem nam in imamo prav vsi možnost nakupa, enako priložnost, s pomočjo katere lahko vplivamo na ugoden nakup določenega predmeta. Predmeta, katerega morebiti sicer ne bi nikoli bili zmožni kupiti in katerega si močno želimo od nekdaj, pa doslej žal neuspešno.