Hibridna toplotna črpalka

Vsestranska oprema za hlajenje in ogrevanje doma

Če želimo bivati v udobnih in prijetnih prostorih, moramo svoje stanovanje tudi dobro ogrevati oziroma hladiti. V času, ko so zunanje temperature lahko zelo nepredvidljive in pogosto dosegajo ekstreme, pridejo posebej do izraza zmogljivi in zanesljivi sistemi, ki jih uporabljamo tako za hlajenje kot za ogrevanje. Potrebujemo zmogljiv, odziven sistem, ki lahko v vsakem trenutku poskrbi za idealne razmere v stanovanju. V poletnem času so to klimatske naprave, pozimi pa se zanašamo na ogrevalne sisteme, predvsem na toplotne črpalke.

Poleti je naloga nekoliko lažja, saj višje temperature praviloma tudi lažje prenašamo. Poleg tega imamo na voljo napredne klimatske naprave, ki brez težav vzdržujejo prijetno ozračje v zaprtih prostorih. Pogosto niti ni potrebe po velikem zniževanju temperature, temveč je bolj pomembno to, da zrak učinkovito kroži. Seveda pa je izbira napredne in zmogljive klimatske naprave še vedno najbolj smiselna, saj želimo biti povsem pripravljeni na visoke temperature in različne potrebe v poletnem času.

Pozimi pri zmogljivosti ogrevalnega sistema preprosto ne moremo sklepati kompromisov. V poštev pride hibridna toplotna črpalka, ki združuje prednosti različnih tehnologij. Toplotne črpalke so zelo učinkovite in varčne, kot nalašč za redno ogrevanje na dolgi rok. K temu pa hibridna toplotna črpalka dodaja še zmogljivost dodatnega ogrevalnega sistema, ki poskrbi za odlično delovanje v najhladnejših dneh. Pogosto so to plinski ali električni sistemi, ki jih hibridna toplotna črpalka uspešno izkoristi pri doseganju optimalnega učinka v hladni zimi.

Vsestranska oprema je pri hlajenju in ogrevanju stanovanja zelo dobrodošla. Ne vemo točno, kakšne bodo potrebe in želje stanovalcev, prav tako ne moremo predvideti vremenskih sprememb in temperaturnih nihanj. Najbolj smiselno je torej to, da se dobro pripravimo in pravočasno opremimo z vsestransko opremo. Tako poleti kot pozimi imamo na srečo na razpolago kar nekaj zelo prepričljivih naprav, ki jih lahko izkoristimo pri vzdrževanju prijetnega bivalnega okolja.