Viličarji

Viličarji olajšajo prelaganje različnega tovora

Viličarji so že od nekdaj namenjeni prelaganju tovora, ki je zložen na paletah, zato imajo tudi spredaj zanje značilne vilice po katerih so dobili svoje ime. Vilice jim omogočajo, da dobro zagrabijo celotno paleto in je zato možnost zrušitve tovora minimalna. Delo je na ta način opravljeno veliko hitreje in učinkoviteje, morebitni stroški s preverjenim tovorom pa vedno manjši. Seveda pa se je ob uporabi viličarjev potrebno držati vseh varnostnih ukrepov, saj je le na ta način njihova uporaba dovolj varna.

Viličarji imajo poleg vilic tudi poseben hidravlični sistem, ki poskrbi za dvigovanje tovora na željeno višino. Dosežna višina je odvisna od modela viličarjev, zato je pred nakupom potrebno dobro razmisliti, kaj od njega pričakujemo. Ker pa je ponudba viličarjev danes zelo pestra, ni strahu, da ne bi našli sebi najbolj primernega. Viličarji se namreč razlikujejo glede na blagovno znamko, velikost, nosilnost, model in vrsto pogona.

Električni viličar ima številne prednosti

Logistični procesi so danes vse bolj pomembni, in eden od temeljnih postopkov v logistiki je tudi ustrezno skladiščenje robe. Gre za zelo pomemben postopek, od katerega je odvisna učinkovitost in organiziranost celotnega skladišča. Skladiščenja si danes ne moremo predstavljati brez različnih viličarjev, ki bistveno pripomorejo k učinkovitejšemu delu. Za delo v notranjih prostorih je še posebej primeren električni viličar, ki ima številne prednosti.

Kot že ime pove, električni viličar poganja električna energija, ki je shranjena v vedno bolj zmogljivih baterijah. Le te omogočajo tudi do več ur nemotenega dela, ne da bi se pri tem izpraznile. Edino, za kar je potrebno poskrbeti je, da je baterija pred uporabo električnega viličarja vedno dovolj polna. Njegov električni pogon omogoča optimalno pospeševanje ter zaviranje, zato je električni viličar kot nalašč za delo v notranjih prostorih. V svojem delovanju je izjemno tih in nima izpustov škodljivih plinov, s čimer bi onesnaževal prostore.