Aparat za vakuumiranje

Varno shranjevanje slaščičarskih specialitet

Slaščičarski mojstri pripravljajo razne impresivne specialitete, ki jih je skoraj škoda pojesti. Čudovit izgled slaščic sicer običajno ni razlog, da bi morali jedi dlje časa shranjevati, je pa več situacij, v katerih je takšno shranjevanje vseeno potrebno. In tudi velik izziv, če nimamo na voljo primernih pripomočkov, ki omogočajo varno shranjevanje in zaščito teh specialitet.

Namenska embalaža

Pogosto je najboljša možnost namenska embalaža, včasih so to zelo specifični pripomočki, namenjeni uporabi v slaščičarnah. To je recimo embalaža za torte, ki je nepogrešljiva za shranjevanje tort. Nekatere torte gredo takoj v promet, morda so izdelane po naročilu, veliko pa je tudi takšnih, ki so v prosti prodaji in morajo nekaj časa čakati v prodajni vitrini. Embalaža za torte je v tem primeru nepogrešljiva, saj omogoča varno shranjevanje za ta čas. Ne le to, omogoča tudi enostavno prenašanje torte, morda pa pomaga celo pri prezentaciji, saj je embalaža za torte na voljo v različnih izvedbah in oblikah, ki niso podrejene le funkcionalnosti.

Vsestranska embalaža

Nekaterih slaščic se lahko lotimo tudi z vsestranskimi pripomočki za dolgotrajno shranjevanje. To je recimo aparat za vakuumiranje, ki ga običajno sicer povezujemo z ozimnico, a pomaga tudi pri slaščicah. Za torte aparat za vakuumiranje ni primeren, se pa odlično obnese pri piškotih in podobnem pecivu, tudi pri pitah in nekaterih drugih slaščicah. Ta rešitev je primerna predvsem za dolgotrajnejše shranjevanje jedi, saj zahteva tudi nekaj več dela, čeprav je aparat za vakuumiranje dokaj enostavno uporabljati.

Na voljo je še druga vsestranska embalaža za varno shranjevanje slaščičarskih specialitet. Predvsem za kratkotrajno shranjevanje se te rešitve odlično obnesejo. To so recimo razne plastične posode ali embalaža iz stiropora, če želimo kaj na hitro postaviti v hladilnik pa je čisto zadostna tudi aluminijasta folija. Predvsem v domačem gospodinjstvu lahko tovrstno vsestransko embalažo uporabimo za vse mogoče jedi.