Posode za shranjevanje zivil

Univerzalna embalaža za domačo rabo

Doma si običajno ne moremo privoščiti nakupovanja namenske embalaže za prav vsako jed, ki jo moramo kdaj pa kdaj za nekaj časa shraniti. Čeprav so na voljo specializirani izdelki za shranjevanje prav posebnih vrst hrane, se torej raje odločamo za univerzalno embalažo, ki pokrije praktično vse običajne potrebe. Ne zato, ker bi bila kakršna koli embalaža pretirano draga, temveč preprosto zato, ker je veliko lažje in hitrejše, če imamo pri roki univerzalno embalažo, ki zadosti vsem mogočim potrebam.

Res pa je, da se v takšni vlogi odlično znesejo tudi določeni izdelki, ki so izvirno namenjeni bolj specifičnemu namenu. Takšna je na primer plastična embalaža za piškote, ki je seveda namenjena piškotom, a prav tako uporabna za različne druge vrste peciva. Plastična embalaža za piškote je odlična za tiste, ki radi pečejo, saj dobro poskrbi za praktično vse vrste peciva, če le ne ustvarjamo kakšnih posebej občutljivih jedi.

Seveda pa obstajajo še bistveno bolj uporabni izdelki kot plastična embalaža za piškote. Posebej priljubljene so določene folije, med katerimi izstopata aluminijasta in streč folija. Alu folija je uporabna za pakiranje vseh vrst živil, medtem ko se streč folija običajno uporablja za pakiranje že zapakiranih živil, ki jih je treba shranjevati dlje časa, na primer v skladišču. Je pa vsekakor tudi streč folija nadvse uporabna v domačem gospodinjstvu, ko je treba kaj na hitro zaviti in pospraviti. Zagotavlja namreč osnovno zaščito pred potencialno škodljivimi dejavniki, hkrati pa je seveda zelo priročna, cenovno ugodna in vsestransko uporabna.