Zobni implantati

Ugodne rešitve, ki jih ponujajo zobni implantati

Zobni vsadki oziroma implantati so zelo vsestransko uporabni pri storitvah zobozdravnikov, predvsem pri zahtevnejših posegih, ki zahtevajo nadomestitev manjkajočih ali poškodovanih zob. To je seveda zelo dobrodošla opcija za tiste, ki imajo večje težave in ne morejo pričakovati kakšnih enostavnih rešitev. Z implantati lahko pridemo do izvrstnih učinkov tudi na dolgi rok, poleg tega tudi kakšne večje rekonstrukcije ponujajo prijetno izkušnjo in relativno ugodno ceno. Ker gre večinoma za samoplačniške storitve, je smiselno preveriti cene in se odločati tudi na podlagi tega, koliko nas bodo posegi stali.

Seveda je pri storitvah, v katere so vključeni zobni implantati cena v končni fazi odvisna tudi od drugih dejavnikov, ne le cene vsadkov. Posamezni implantati stanejo nekaj sto evrov, dobra orientacija je znesek 500 evrov, moramo pa k temu prišteti še druge stroške in opravke, ob katerih se uporabljajo zobni implantati. Cena je tako v končni fazi pogosto precej višja kot jo imajo posamezni zobni implantati. O tem se moramo pravočasno pozanimati še preden se odločimo za določene storitve ali izvajalce. Že ob tem bomo ugotovili, da nas morda čakajo nekateri nepredvideni stroški – uvodni pregled in posvet je treba že plačati, čeprav so stroški minimalni. 

V vsakem primeru bo za storitve, kjer so potrebni zobni implantati, cena pomemben dejavnik pri odločitvi. To namreč niso nizki stroški, niti pri kakšnih enostavnejših posegih. Rešitve, ki jih ponujajo zobni implantati, so resda zelo elegantne, pogosto zahtevajo veliko enostavnejše in prijetnejše posege kot alternative, a vedno moramo imeti v mislih tudi ceno. Na srečo lahko pri tem izkoristimo prednosti široke ponudbe in dostopnost zobozdravnikov, ki se ukvarjajo s temi storitvami. Cene lahko preverimo kar preko spleta, saj imajo cenike javno objavljene mnoge ordinacije, kjer so na voljo zobni implantati in povezane storitve. Tako se lahko brez težav odločimo za najboljšo opcijo glede na naše potrebe.