Toplotna črpalka zrak zrak

Toplotna črpalka zrak zrak za hlajenje in ogrevanje prostorov 

Toplotna črpalka zrak zrak v vsakem domu predstavljajo alternativni vir ogrevanja. Poskrbijo namreč, da delujejo s pomočjo zraka iz okolice. To pomeni, da so izredno varčne, saj za energijo iz zraka nič ne plačamo. Vse kar moramo plačati pri delovanju toplotne črpalke je energija, ki je potrebna za delovanje notranjega kompresorja, ki prejeto energijo iz zraka izkoristi za ogrevanje zraka, ki bo šel naprej v hišo. 

Toplotna črpalka zrak zrak ima v notranjosti tudi uparjalnik, ki ma to nalogo, da prevzame energijo, ki je prišla od zunaj. Nato to uparjeno energijo hladilo povleče v kompresor in ga stisne. Povišani tlak pa povzroči ogrevanje zraka, ki v nadaljevanju ogreva naš dom. 

Toplotna črpalka zrak zrak ima tako zelo preprost način delovanja in se ne kvari. Tudi zato je tako zelo priljubljena med uporabniki. Vsakdo si doma želi imeti napravo, ki bo potrebovala malo vzdrževanja in se ne bo kvarila. Tudi zato je pomembno, da kupimo resnično dobro in preverjeno toplotno črpalko, le takšna nam bo lahko brez težav delovala tudi 30 let. 

 

Toplotna črpalka zemlja voda izkoristi toploto zemlje

Toplotna črpalka zemlja voda za ogrevanje doma izkoristi toploto zemlje. Zemlja je skozi celoten dan izpostavljena sončni energiji. Energija sonca tla okrog našega doma zelo segreje in mi lahko to toploto in energijo izkoristimo za ogrevanje svojega doma. Seveda za to potrebujemo primerno napravo. 

Toplotna črpalka zemlja voda je točno to kar potrebujemo. Sonda, ki bo zakopana globoko v zemlji bo zbirala toploto, ki se je uskladiščila v globljih plasteh zemlje. To toploto bo potem uporabila za ogrevanje sanitarne vode ali za ogrevanje doma. 

Toplotna črpalka zemlja voda prinaša ogromno prednosti. Med drugimi se ponaša s tem, da je izredno ekološka in okolju prijazna. Ker moramo na okolje paziti in ga skrbno čuvati, je to naprava za vsak dom.