toplotna črpalka za sanitarno vodo

Toplotna črpalka za sanitarno vodo pri svojem delovanju uporablja popolnoma in povsem obnovljive vire energije

Toplotna črpalka za sanitarne vode lahko toploto črpa iz sončne svetlobe in podtalnice. Sončna svetloba pride na dan v obliki sončnih žarkov; poskrbi za temperaturo, ki jo želi uporabnik. To naredi z uporabo posebnega kompresorja. Črpalke pripomorejo tudi k zmanjšanju stroškov ogrevanja. In ravno zaradi tega toplotne črpalke za sanitarno vodo strokovnjaki zelo priporočajo.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je zagotovo eden izmed najsodobnejših virov ogrevanja. Le ta nima negativnega vpliva na okolje, njeno delovanje je tiho, začetni vložek se uporabniku kmalu povrne. Strokovnjaki pa svetujejo, da se o dodatnih prednostih in ugodnostih pozanimate tudi pri prodajalcih, ki vam bodo najbolje in najhitreje znali svetovati. Povedali vam bodo tudi mnogo primerov iz prakse in katera toplotna črpalka za sanitarno vodo bi bila za vas najbolj primerna.

Toplotne črpalke so relativno nova tehnologija, saj je stara le dve desetletji. Seveda, če jih primerjamo z drugimi ogrevalnimi napravami. Večinoma toplotnih črpalk pa ne glede na starost še vedno deluje brez bistveno poslabšanega delovanja. Sodobne toplotne črpalke pa so tehnološko veliko bolj izpopolnjene in dovršene, kot njihove predhodnice. Ravno zaradi tehnološkega napredka proizvajalci trdijo in obljubljajo, da bodo toplotne črpalke dočakale 30 let, 

Servis toplotne črpalke bo uporabniku pomagala, da bo dočakala vsaj 30 let. Strokovnjaki priporočajo letni redni servis in redno vzdrževanje.

Toplotna črpalka je sistem, ki ga sestavlja več med seboj povezanih mehanskih delov. Le ti morajo delovati popolnoma brezhibno. Le brezhibno delovanje omogoča doseganje polne učinkovitosti toplotne črpalke.

Nekateri deli toplotne črpalke, še posebno zunanja enota, so izpostavljeni vremenskim vplivom. Le ti so vlaga, prah in velike temperaturne razlike, spremembe. Za doseganje največjega učinka se mora izvajati redni servis toplotne črpalke 

Redni servis toplotne črpalke izvajajo za to usposobljeni serviserji. Od pooblaščenega prodajalca ali celo interneta pa uporabnik pridobi informacije kaj so naloge serviserja.