Stropni ventilator

Stropni ventilator izboljša kvaliteto zraka

Mrzel piš vetra v poletnih vročih dnevih ne prija le ljudem ampak tudi živalim. Neprijetne vonjave v hlevu ali industrijskem obratu vročina še bolj poveča, zato je kroženje zraka v teh prostorih izjemnega pomena. V ta namen so proizvajalci hladilne opreme razvili stropni ventilator. Ta se v hlev ali industrijske objekte namesti direktno na stropno konstrukcijo ali zidno odprtino. Z delovanjem ventilator zagotavlja pretok in prezračevanje v vseh primerih, kjer se umazan in slab zrak zadržuje dlje časa.

Stropni ventilator lahko dobite v različnih dimenzijah, odvisno od vaših potreb v prostoru in željah. Najbolj vzdržljivi stropni ventilatorji, ki danes obstajajo na svetovnem trgu, so izredno tihi, pri maksimalnih obratih porabijo malo moči, a vseeno omogočajo visoko kapaciteto pretoka zraka na uro. Za marsikakšen hlev bo zadostoval le en ventilator, za večje površine pa je za večjo pretočnost zraka priporočljivo imeti več stropnih ventilatorjev.

Hlevski ventilator odganja neprijeten vonj

V vseh starejših zaprtih hlevih je zrak neprijeten, predvsem zaradi slabega prezračevanja. Današnji sodobni hlevi so zelo odprti, zrak v njih hitro kroži, še posebno, če je v njih nameščen hlevski ventilator. Glavni namen ventilatorja je prečistiti umazan in slab zrak, ki se v prostoru zadržuje dlje časa. V kolikor je v hlevu nameščenih več ventilatorjev, se ti med seboj dopolnjujejo in prostor še hitreje prečistijo. Ventilatorje lahko namestite na strop ali v stenske odprtine, pri tem pa imate tudi možnost izbrati ventilatorje z ali brez žaluzij.

Ker ste kmetje zaposleni ves dan in ste dostikrat odsotni od doma, nadzora nad kroženjem zraka v hlevu nimate vedno. V ta namen lahko namestite avtomatski regulator prezračevanja. S pomočjo te naprave boste enostavno regulirali hitrost prezračevanja. Hlevski ventilator boste le nastavili na ustrezno stopnjo prezračevanja in ostalo delo brez skrbi opravljali naprej. Zrak v hlevu bo tako ves čas krožil in s tem odganjal neprijetno mrčes.