kartuse

Skrb za domači tiskalnik

Morda bi se komu zdelo, da domači tiskalniki ne potrebujejo posebnega vzdrževanja. Takšne naprave namreč dobimo za zelo nizko ceno, pogosto so že vsestranske multifunkcijske naprave na prodajnih policah ocenjene na manj kot 100 evrov. Kljub temu pa je treba poskrbeti za to, da so tiskalniki ustrezno vzdrževani, predvsem pa potrebujejo primeren potrošni material. Posebno pozornost zahtevajo kartuše, pri katerih je tudi veliko možnosti za napake.

Pri nakupu kartuše je treba paziti na kar nekaj dejavnikov, ki lahko škodujejo izkušnji s tiskalnikom. Običajno priporočilo se dotika originalnih in neoriginalnih izdelkov – ker so barve za tiskalnike lahko zelo drage, se mnogi v želji po prihranku ozirajo za neoriginalnimi alternativami. Te so na voljo po dostopnejši ceni, a na račun slabše kakovosti in zanesljivost. Treba je omeniti tudi to, da so včasih tudi originalne kartuše na voljo v različnih izvedbah – ali imajo različne barve, na primer takšne s fotografsko kvaliteto, ali pa so v posebnih XL dimenzijah. Ni torej treba kupiti povsem enakega nadomestnega izdelka, tudi če se omejimo le na originalne dele.

Kartuše za najbolj priljubljene domače tiskalnike

Najbolj se prodajajo kartuše Canon, saj je ta znamka med najbolj priljubljenimi na področju domačih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Za kartuše Canon veljajo vsa običajna priporočila, tudi tu imamo na voljo originalne in neoriginalne izdelke. Poleg te znamke so med domačimi tiskalniki priljubljeni še izdelki proizvajalcev HP, Epson in Samsung, pri katerih spet velja enako kot za kartuše Canon. Z ustreznim vzdrževanjem in uporabo primernega potrošnega materiala bodo tudi cenovno ugodni domači tiskalniki odlično opravljali svoje naloge.