skeletne hise

Skeletne hiše se odlikujejo po številnih prednostih

Dandanes nam sodobna tehnologija omogoča številne vrste gradenj. Skoraj vse nas lahko prepričajo, odločiti pa se moramo za tisto, ki je za nas najbolj primerna. Skeletne hiše zagotovo postajajo ena izmed najbolj priljubljenih gradenj, za katere se ljudje odločajo predvsem na osnovi številnih prepričljivih lastnosti, s katerimi se ves čas ponašajo. Njihova gradnja je izjemno hitra, slovi pa tudi po odličnih gradbeno-fizikalnih lastnostih.

Še nekaj pomembnih lastnosti, ki vplivajo na končno odločitev za skeletne hiše

Seveda pa so v igri še druge pomembne lastnosti, mimo katerih nikakor ne moremo iti. Vgrajeni materiali, ki jih pri skeletni gradnji uporabimo, so ekološko neoporečni. Za tovrstno gradnjo je prav tako značilno, da je njena konstrukcija lahka. To je še posebej pomembno za gradnjo na slabo stabilnih tleh. Hiše te vrste imajo dobro potresno odpornost, ponašajo pa se tudi z nizko toplotno prevodnostjo.

Lepljen les – cenik nas je navdušil

Ker vemo, da je lepljen les izjemno kvaliteten in daleč najbolj primeren za gradnjo, se zavedamo, da bi bil lahko precej drag. Ceno najprej preverimo pri strokovnjakih ali pa kar preko spleta. Tam se najprej pozanimamo za lepljen les. Cenik je ponavadi priložen k ostalim informacijam. Preseneti nas dejstvo, da tovrstni les niti ni tako drag, glede na to, kaj vse nam omogoča. Zagotovo ga bomo kupili in uporabili pri gradnji naše lesene konstrukcije. To, da bo narejena iz lepljenega lesa, nam bo ves čas vzbujalo tudi občutek varnosti ter misel na to, da bo konstrukcija iz takega lesa vzdržala dolgo časa.