kartuse za tsikalnike

Pri tiskanju največ stane potrošni material

Pri izbiranju novega tiskalnika običajno z zanimanjem pogledamo cene številnih modelov, ki so na razpolago. Včasih se zgodi, da najdemo odlično ponudbo in za tiskalnik odštejemo znatno manj, kot bi zapravili za primerljiv izdelek druge znamke. A morda je nakup napaka – glavni strošek tiskanja namreč ni tiskalnik, temveč potrošni material, ki zasenči ceno izdelka na dolgi rok. Predvsem je tako pri nizkocenovnih tiskalnikih, pri katerih proizvajalcem glavni prihodek pravzaprav predstavljajo kartuše za tiskalnike, ne pa naprave same.

Pri nakupu novega tiskalnika je torej bolj kot na ceno treba gledati na varčnost. Kartuše za tiskalnike so nujni potrošni material, ki mora biti vedno na zalogi, predvsem pa tiskalnik ne sme porabiti veliko barve pri tiskanju, da bo ena sama kartuša dovolj dolgo zadostovala. S tega vidika je smiseln tudi nakup kartuš z dodatno kapaciteto – nekateri proizvajalci prodajajo originalne kartuše za tiskalnike v več izvedbah, dobro je preveriti, katera opcija je optimalna.

Pri tonerjih za poslovno tiskanje so možni še večji prihranki

Poslovni tiskalniki, ki so neprestano v pogonu, naredijo stroške tiskanja še toliko bolj očitne. Uporabniki priznanih tiskalnikov Lexmark bodo posegli po originalnem potrošnem materialu, ki zagotavlja optimalno delovanje in dolgo življenjsko dobo. Lexmark tonerji so v takšnih situacijah edina smiselna rešitev. Le originalni Lexmark tonerji namreč zagotavljajo brezhibno tiskanje v poslovnem okolju, poleg tega se ponašajo z visoko kapaciteto in na dolgi rok vsekakor predstavljajo prihranek. Še manj bodo za nov Lexmark toner odšteli poslovneži, ki imajo za nakup potrošnega materiala sklenjene pogodbe, kar je pri poslovnem tiskanju nujno.