prezracevalni sistemi

Prezračevalni sistemi z rekuperacijo dvigne vrednost naše nepremičnine

Prezračevalni sistemi z rekuperacijo je nujen del vsakega doma, ki se na novo prenavlja ali gradi. Zavedati se moramo tudi dejstva, da s tem, ko vgradimo novi prezračevalni sistem, poskrbimo za dvig vrednosti svoje nepremičnine. Kar pa je zelo dobrodošlo, ko nepremičnino prodajamo. Ker ni nujno, da bomo vedno živeli v trenutni hiši in jo bomo mogoče v prihodnosti prodali, je priporočljivo, vanjo namestiti najbolj napredne gradbene elemente, ki bodo tvorili kakovostno prvovrstno domovanje.

Prezračevalni sistemi z rekuperacijo poskrbi za boljše počutje človeka, saj preprečuje, da bi v stanovanje vstopil dim, smog, cvetni prah, prah ter ostale spojine, ki se nahajajo v ozračju. Poleg tega pa poskrbi tudi za pravilno odvajanje bolezenskih klic, izdihanega zraka, vlage ter plinov, ki jih oddaja naše pohištvo in vse naprave, ki jih imamo doma.

Prezračevalni sistemi z rekuperacijo je na trg prinesel odlično možnost za kakovosten zrak, ki ga bomo dihali. Omogočal nam bo prezračevanje, ki bo delovalo 24 ur na dan, ne da bi mi zato vedeli, saj je delovanje naprav za prezračevanje izjemno tiho.

Cevi za prezračevanje so sestavljene iz več elementov

Cevi za prezračevanje bomo potrebovali, če se bomo odločili za namestitev centralnega prezračevalnega sistema, ki bo potekal v stropu našega doma. To pomeni, da bomo morali pri gradnji upoštevati tudi del, ki ga bodo zasedle cevi.

Cevi za prezračevanje navadno namestimo v strop tako, da cevi nato pokrijemo z gips ploščami. To je idealen način, da v strop brez večjih težav skrijemo vse, česar ne želimo vidno izpostavljati. S tem ko si pripravimo prostor v stropu, lahko tu namestimo tudi luči, ter električne kable, ki bi bili vidni.

Cevi za prezračevanje so tanke in nam ne bodo zavzele preveč prostora. Seveda so sestavljane iz več različnih elementov, ki jih bomo morali povezati v celoten sistem, za dobro delovanje prezračevanja.