Stol za pisarno

Prestižno pohištvo

Niso vsi kosi pohištva enaki. Tudi tisti, ki opravljajo isto funkcijo, se lahko med seboj zelo razlikujejo. Predvsem pa je razlika med prestižnim in kakovostnim pohištvom, ter masovno izdelanimi cenovno ugodnimi kosi. Razlike so tako v funkcionalnosti kot v izgledu, seveda pa tudi v ceni. Ni mogoče zanikati, da prestižno pohištvo terja svojo ceno, ki je večinoma zelo visoka.

V pisarni

Stol za pisarno je ključen kos pisarniškega pohištva. Med prestižnimi kosi so direktorski stoli, ki postavljajo normo na tem področju. Direktorski stol za pisarno je stol, ki bo dodal piko na i lepo urejeni pisarni. V preteklosti je šlo večinoma za masivno leseno pohištvo z bogatim oblazinjenjem, medtem ko v sodobnih pisarnah modne smernice narekujejo elegantno kovinsko ali leseno pohištvo v ergonomski izvedbi. Seveda so takšni stoli še vedno nadvse udobni, kot vsak stol za pisarno pa morajo zagotavljati udobje skozi vseh osem ur uporabe.

Doma

Med domačimi kosi pohištva je več takšnih, ki so na voljo v posebej prestižnih izvedbah. Usnjena sedežna garnitura je en tipičen primer. Garnitura iz masivne lesene konstrukcije, izdatno oblazinjena in odeta v naravno usnje. Seveda je lahko zelo prestižna tudi usnjena sedežna garnitura, ki koristi umetno usnje, čeprav bi mnogi na tem področju močno nasprotovali. Ponudba vsekakor bolj ceni pravo naravno usnje. Tudi drugi materiali so prepuščeni okusu – ni nujno, da gre za leseno garnituro, pa tudi sama podoba ni ključna. Sodobna usnjena sedežna garnitura na pogled sledi aktualnim modnim smernicam, v vsakem primeru pa se ponaša z razkošjem in udobjem.