HP Zbook

Prenosniki se vedno bolj specializirajo na podlagi potreb uporabnika

Vodilni prenosniki, ki so trenutno namenjeni temu, da služijo najbolj zahtevnim uporabnikom je linija HP ZBook. Ti prenosni računalniki so tako zmogljivi, ,da se lahko kosajo z marsi katero specializirano napravo, ki je namenjena le eni funkciji, ne pa da enota deluje skupaj, kot prenosni računalnik. Posebnosti, ki jih nudi prenosni računalnik HP ZBook so snemljiv zaslon, ki služi kot profesionalna grafična kartica na dotik, ali pa ultra lahek HP ZBook Studio, ki sicer nima snemljivega zaslona, ampak se lahko zaslon obrne za 360 stopinj, kar pomeni, da lahko računalnik ravno tako uporabljamo kot grafično tablico, saj ima tudi ta računalnik nameščen zaslon na dotik.

Seveda so na voljo tudi HP ZBook modeli, ki niso namenjeni le zmogljivosti, ampak se zanimajo tudi za cenovno ugodnost, s tem, da nam še vedno ponujajo zmogljive procesorje, razmeroma velik prostora in odlično ločljivost zaslona po zmerni ceni, samo vedeti moramo, kaj so naše prioritete, in zagotovo nam bo nekaj v seriji odgovarjalo.

Prenosniki so že skoraj tako zmogljivi kot stacionarni računalniki

Trendi v tehnološkem svetu kažejo, da želimo vedno manjše in vedno zmogljivejše naprave, vendar je prav stacionarni računalnik tisti, ki se temu najuspešneje “upira” v tem smislu, da vseeno stremijo po čim večji zmogljivosti, vendar niso tako osredotočeni na velikost. Rezultat tega je, da imamo lahko pod mizo skrit zmogljiv stacionarni računalnik, na mizi pa le eleganten in velik zaslon z visoko resolucijo. Če se odločimo, so lahko skoraj vsak stacionarni računalnik dodatno priredi, da je najbolje prilagojen način posebnim potrebam. Nekateri potrebujejo boljšo grafično kartico, nekateri potrebujejo disk take velikosti, ki se mnogim zdi pretiravanje, ampak ravno te spremembe so tiste, ki omogočijo, da je računalnik optimalno prilagojen za nas in ne zapravljamo denarja po nepotrebnih komponentah, predvsem pa ne želimo vsega stlačiti v majhen prenosnik.