Beagle dogs are looking up in a suspicious manner

Prednosti, ki jih ima suha hrana za pse

V današnjem času je izbor pasje hrane večji kot kadarkoli poprej. Je že res, da raznolikost izdelkov in okusov ponuja za vsakega kosmatinca nekaj, vendar se lastniki psov vseeno znajdejo pred dilemo; katera hrana je prava za mojega psa? Ali je suha hrana za pse boljša od mokre ali obratno? Kateri pasji briketi so najboljši?
Pomembno je vedeti, da vrsta pasje hrane ni najpomembnejša, odločilno vlogo igra vsebnost hranilnih snovi hrane. Dejstvo je, da tako mokra kot tudi suha hrana za pse lahko zagotovi vse potrebne snovi za vašega psa, ključno vlogo igra le, če jih je v določeni hrani dovolj. Najpomembnejše je, da ima hrana v sebi kakovostne sestavine in da je med njimi pravo razmerje med beljakovinami, ogljikovimi hidrati, vlakninami, vitamini in minerali.
Pasji briketi imajo predvsem prednost pri količini, saj ima suha hrana za pse visoko vsebnost energije že v malih količinah v primerjavi z mokro hrano, ki jo je potrebno dozirati dosti več. Pasji briketi so zato napram mokri hrani ugodnejši in predstavljajo za lastnika psa enostavnejši način zagotavljanja obrokov. Zagovorniki, ki pravijo da je suha hrana za pse boljša, izpostavljajo tudi bolj ekonomično pakiranje, kar pomeni tudi okolju prijaznejšo izbiro. Vsekakor je suha hrana za pse bolj priročna tudi na potovanjih, saj jo je lažje dozirati. Pasji briketi oddajajo manj vonja kot mokra hrana za pse. Potrebno je poudariti, da je suha hrana za pse pripravljena po posebnem postopku kjer pasji briketi niso dehidrirani do konca. Zato ne moremo reči, da je prednost mokre pasje hrane v večji vsebnosti vode. To še ni vse, pasjo hrano v večini sestavlja sveže meso, ki je kuhano v lastnem soku z dodano zelenjavo in zelišči na ravno pravšnji temperaturi, zato temperatura ne uniči hranilnih snovi, vitaminov in mineralov, vode pa ni potrebno posebej dodajati v zmes.