Vozički za dvojčke

Posebna otroška oprema

Vsak otrok potrebuje prav posebno opremo, nekateri pa tudi povsem specializirane izdelke, ki bodo ponudili kar najboljše zadovoljstvo tako pri malčkih kot pri starših. V tem oziru lahko izpostavimo različne kose opreme, je pa izbira vedno v veliki meri odvisna od situacije. Tako moramo biti vedno zelo pozorni na različne lastnostni otroške opreme in se vprašati, kako te značilnosti v praksi vplivajo na uporabo.

Največji vpliv na otroka ima oprema, ki jo pogosto uporabljamo. To je gotovo zibelka za dojenčka, predvsem v prvih mesecih življenja bo namreč malček veliko svojega časa preživel v zibelki, ki mu mora biti povsem prilagojena. Najprej pomislimo na udobje in ustrezno podporo, zagotovimo predvsem optimalno lego za miren spanec in neoviran razvoj telesa. Zibelka za dojenčka mora ponuditi tudi popolno varnost, saj je malček v zibelki pogosto tudi brez nadzora – pazimo predvsem na to, da dojenček niti pri svojem raziskovanju ne more preplezati varnostne ograje. Na srečo v zgodnjih mesecih za to še ni velike bojazni, vsekakor pa mora biti zibelka za dojenčka dobro prilagojena tem pomislekom.

Še bolj morajo biti prilagojeni pripomočki, ki so namenjeni dvojčkom. Takoj pridejo na misel vozički za dvojčke, ki predstavljajo zelo elegantno rešitev, a so lahko po drugi strani tudi zelo okorni. V vsakem primeru bodo seveda večji in težji od običajnih vozičkov, prav tako jih je nekoliko težje zložiti in sestaviti, če je to sploh mogoče. Ponujajo pa tudi vozički za dvojčke nekatere zelo posrečene sisteme, s katerimi bodo zadovoljni tudi zahtevni starši. V končni fazi pa je seveda spet pomembno predvsem to, da sta oba malčka varno nameščena na svoje mesto in se v vozičku dobro počutita. Vozički za dvojčke so na voljo v različnih izvedbah, prilagojeni so tudi različnim starostim otrok, zato je izbire praviloma dovolj, da bo možno najti pravo rešitev za vsak primer.