Gardener trimming green bush with trimmer machine

Ponudba robotskih kosilnic Husqvarna

Robotske kosilnice postajajo vedno bolj priljubljena izbira različnih uporabnikov. Odlično se obnesejo tako pri osnovni domači uporabi kot tudi v rokah profesionalnih uporabnikov. Seveda so različnim potrebam prilagojeni različni modeli robotskih kosilnic – celoten spekter ponuja Husqvarna v svoji seriji Automower, ki pokriva prav vse potrebe.

Vstopni modeli

Med najcenejšimi vstopnimi modeli najdemo kosilnice, ki so kot nalašč za manj zahtevne domače uporabnike. To je recimo Husqvarna Automower 105, ki prepriča z ugodno ceno, pa tudi s povsem zadostnim naborom funkcionalnosti in dovolj prepričljivo zmogljivostjo. Husqvarna Automower 105 se lahko uspešno sooči z urejenimi zelenicami manjših dimenzij, primerna je za površine do 600 kvadratnih metrov. Ponuja uporabne nastavitve, hkrati pa sistem ni tako zapleten, da ne bi mogli osnovni uporabniki hitro vzpostaviti učinkovitega načrta rednega košenja domače zelenice. S tem Husqvarna Automower 105 vsekakor prekaša alternative brez pametnega upravljanja, zato je izvrstna izbira za tiste, ki želijo uživati v posebnih prednostih robotskega košenja, ne da bi morali v to investirati celo premoženje – Husqvarna Automower 105 je v akcijskih ponudbah lahko na voljo že za dobrih 800 evrov!

Napredni modeli

Neko srednjo pot predstavljata modela 310 in 315, za najzahtevnejše uporabnike pa poskrbi Husqvarna 450, 430 ali 420. Izdelki s temi oznakami bodo najbolj prepričljivi in zmorejo odgovoriti tudi na potrebe najzahtevnejših uporabnikov. Husqvarna 450 ima vgrajeno GPS upravljanje, ki dopolnjuje pametni sistem upravljanja, predvsem pa s svojimi zmogljivostmi brezkompromisno opravi tudi z zahtevnejšimi tereni. Zmore kositi tudi na večjih naklonih, vse do 45 stopinj, znajde se tudi na vrtovih z ozkimi prehodi in jarki. Glede na to, da je Husqvarna 450 največji in najbolje opremljeni model iz serije Automower, gre seveda pričakovati širok nabor naprednih nastavitev, ki jih bodo znali zahtevnejši uporabniki s pridom prilagoditi v svoj prid. Seveda bo treba za tako napredno napravo denarnico odpreti nekoliko bolj na široko, stane namreč okoli štiri tisočake.