ploščice za kopalnico

Ploščice za kopalnico

Ljudje smo postali čedalje bolj svobodomiselni in odprti. Svoje življenje z lahkoto delimo na družabnih omrežjih in to se pozna tudi na raznih trendih in opremi bivalnih prostorov.

V trendu je odprta kopalnica ali jo samo ločiti s stekleno steno od sosednjega prostora, po navadi je to spalnica. Kopalnico lahko opremite s kopalno kadjo, lahko pa tudi iz tuša opazujete kaj se dogaja za vašo jedilno mizo.

Ploščice za kopalnico, oblike in materiali sanitarne opreme, stenske in talne obloge se morajo vse bolj spojiti z estetiko ostalih pohištvenih elementov Skupaj z njimi ustvarijo koheziven slog.

Kopalnice postajajo čedalje večji del bivalni prostorov in trend je uporaba naravnih materialov, les in kamen. Les in lesene obloge so vse manj občutljive na vodo. Ravno iz tega razloga jih oblikovalci vse bolj uporabljajo tudi za kopalnico.

Ploščice za kopalnico so idealne za steno in tla kopalnice, vendar v les oblačijo tudi tla in stene. Iz naravnega lesa so celo kadi in umivalniki.

Talne keramične ploščice

Talne keramične ploščice so namenjene, da jih polagamo po tleh. Poznamo veliko motivov in vzorcev, razne imitacije opek, lesa, kamna in drugih naravnih materialov.

Talne keramične ploščice lahko polagamo od dnevne sobe, hodnika, kuhinje, kopalnice in vse do stopnic in podesta. Ne obstajajo samo različni motivi in barve, ampak tudi dimenzije in grobost keramike. Grobost keramike je zelo pomembna. Posebej pozorni moramo biti v kopalnici in na keramiko, ki jo bomo položili po stopnicah. Grobost keramike je pomembna zato, da je naš korak siguren in da talne keramične ploščice ne drsijo, ne glede na to ali so mokre ali ne. Ne smejo biti spolzke.

Talne keramične ploščice so enostavne za čiščenje, saj jih samo pobrišemo z mokro krpo. Za talno keramiko, ne glede na to v kateri prostor jo položimo se odloči, čedalje več ljudi, ker jo sedaj položimo skupaj z talnim gretjem. Tako, da keramika ni več mrzla na boso nogo.