Plinski žar

Plinski žar je odličen za vgradnjo v zunanjo kuhinjo

Zunanje kuhinje so danes postale nekaj povsem običajnega, saj nam omogočajo prijetno in enostavno kuho na naših vrtovih ali terasah. Nedolgo nazaj so bile terase izkoriščene zgolj za pripravo občasnih piknikov, danes pa mnogim koristijo tudi za vsakodnevno pripravo jedi v toplejšem obdobju leta. Za to pa je potrebno imeti tudi ustrezne aparate, ki nam omogočajo okusno pripravo hrane. Vgradni plinski žar je v tem primeru najboljša izbira.

Plinski žari so izdelani iz nerjavečega materiala kar omogoča njihovo uporabo v zunanjem okolju. Odvisno od modela ima lahko plinski žar različno število gorilnikov, nekateri pa imajo še dodatni kuhalnik. To omogoča, da natančno uravnavamo temperaturo na različnih delih plošče, zaradi česar je peka zelo enostavna, hrana pa na koncu vedno prav pečena. Plinski žar ima tudi vgrajen pokrov, ki omogoča peko identično tisti v pečici. Hrana je tako sočna, hkrati pa ima še vedno okus po žaru.

Letne kuhinje na prostem morajo nuditi ustrezno zaščito pred različnimi vremenskimi pojavi

Letne kuhinje na prostem imajo podobne elemente kot pa klasične kuhinje v stanovanjih. Ker so v prvi vrsti namenjene kuhanju in pripravi hrane so obvezni elementi pomivalno korito, ustrezno kuhališče ter shranjevalne omarice. Za občasno pripravo jedi zadostuje že prenosni žar, za bolj pogosto uporabo pa je boljša izbira kuhanje na plin ali elektriko. Pri tem je potrebno upoštevati, da je potrebno napeljave ustrezno zaščititi pred stikom z vodo.

Pri ureditvi letne kuhinje na prostem pa ne smemo pozabiti tudi na zaščito pred soncem in drugimi vremenskimi vplivi. Predvsem tisti del, kjer so kuhališče, pomivalno korito in shranjevalne omarice, naj bi bil pokrit z nadstreškom, ki naj bo v skladu z arhitekturno rešitvijo celotnega objekta. Na ta način boste letno kuhinjo na prostem uporabljali tudi v neugodnih vremenskih razmerah, kot je na primer dež ali močno sonce.