Trezor cena

Oprema za poslovanje z gotovino

Če želimo poslovati z gotovino, se moramo dobro opremiti. V nekem smislu to naročuje že zakonodaja, veliko pa je čisto konkretnih ukrepov, ki jih je treba sprejeti, če želimo poslovati učinkovito in varno. Najprej je treba poskrbeti za primerno opremo – blagajno, trezor, števec bankovcev in podobne pripomočke.

Pri vsaki vrsti opreme imamo na izbiro več možnosti, temu primerne pa so tudi razlike v lastnostih in cenah. Za trezor cena na primer zavisi od kapacitete in kakovosti. V nekaterih primerih pridejo v poštev že čisto osnovni izdelki, na primer pohištveni trezorji, ki jih je možno dobiti za manj kot 100 €, morda pa bo edina prava rešitev vgradni trezor z bistveno boljšo varnostjo, a je za tak trezor cena seveda prav tako bistveno višja. Verjetno ni treba posebej omenjati, da pri rokovanju z denarjem varnosti ne smemo podrediti ceni opreme, temveč obratno. Če potrebujemo dober trezor, si privoščimo dobro opremo. Za trezor cena ne sme biti med dejavniki odločitve, to lahko vodi v zelo velike nevšečnosti.

Druga oprema je prav tako pomembna in zahteva enako mero pozornosti pri izbiri. Števec bankovcev je primer naprave, na katero se močno zanašamo pri gotovinskem poslovanju, zato moramo izbrati zanesljivo napravo. Če nas števec bankovcev pusti na cedilu, bomo imeli velike težave – v najboljšem primeru bomo morali denar šteti ročno, v najslabšem pa bo prišlo do napačnega štetja in daljnosežnih posledic. Spet je torej pametno izbiro opreme podrediti potrebam in zahtevam, šele nato pomisliti tudi na ceno.