Prodaja tonerjev

Nakup kartuš in tonerjev

Nakup opreme za tiskalnike lahko predstavlja znatne nevšečnosti za tiste, ki se na tem področju ne znajdejo najbolje. Na voljo so namreč različne opcije in hitro je možno storiti napako. A prav zato, ker je prodaja tonerjev in kartuš tako razvita, je moč dobiti tudi odlične ponudbe kar iz domačega naslanjača. Kakovostne tonerje in kartuše Epson, HP, Canon in drugih priznanih proizvajalcev, imajo v ponudbi številne spletne trgovine.

Na kaj paziti

Prvo delo, ki ga imamo pri nakupu nadomestne kartuše ali tonerja, je, da ugotovimo točno oznako izdelka, ki ga želimo zamenjati. Prodaja tonerjev in kartuš je prilagojena temu načinu – preprosto je iskati po oznakah izdelkov in že se pokažejo tisti, ki ustrezajo modelu tiskalnika. Treba je torej zagotoviti združljivost novega izdelka s tiskalnikom. Kartuše Epson na primer sodijo v Epson tiskalnike, enako velja za druge znamke. A tudi ista znamka ima različne modele, pri tem priskoči na pomoč točna oznaka kartuše ali tiskalnika.

Poleg tega prodaja tonerjev in kartuš vključuje tako originalne izdelke proizvajalcev tiskalnikov, kot neoriginalne alternative, ki jih ponujajo drugi prodajalci. Za primer lahko spet vzamemo kartuše Epson, ki ustrezajo Epson tiskalnikom, a niso edine primerne za tak tiskalnik – z njim so združljive tudi določene neoriginalne kartuše. O prednostih in slabostih originalnih in neoriginalnih kartuš in tonerjev tu nima smisla razglabljati, pomembno pa je, da pri nakupu izdelka vemo, kaj iščemo, in da je iz ponudbe jasno, za kakšno vrsto izdelka gre. Tudi zanesljivi prodajalci imajo v ponudbi običajno obe možnosti, tako da je odgovornost za izbiro na strani kupca.