Letne kuhinje

Najboljša oprema za letne kuhinje

Kuhanje na prostem je izredno zabavno, hkrati pa tudi zelo družabno doživetje. Za nameček je vključena tudi slastna pogostitev, torej prav vse, kar pričakujemo od prostega časa v prijetnih poletnih večerih. A le, če imamo primerno kuhinjo za pripravo hrane. Treba se bo opremiti s pravimi pripomočki, da bo kuhanje na prostem res v užitek, hrana pa v slast vsem udeležencem piknika, še bolj pa se uporabnost opreme izkaže pri vsakdanji uporabi tudi v času, ko ne pripravljamo kakšnih posebnih gostij.

Najpomembnejši kos opreme v takšni kuhinji je gotovo kuhališče, običajno je to žar. Kakšen žar izbrati? To je vprašanje, ki lahko povzroči prepir med zagovorniki različnih možnosti. Priljubljeno opcijo predstavljajo žari na plin, ki nudijo najcenejšo možnost, pa tudi zelo enostavno kuhanje. Poleg tega žari na plin za delovanje koristijo plin, ki ga imamo tako ali tako že na voljo, če ne drugače v jeklenki. To pomeni, da je tak žar tudi dokaj vsestranski in ga lahko uporabljamo tudi drugje, če ni seveda vgradni. Podobne prednosti kot žari na plin imajo sicer tudi električni žari, ki so prav tako cenovno ugodni in vsestranski. Alternativo predstavljajo še žari na oglje, ki so načeloma dražji, a gurmani investicijo upravičijo z neprekosljivimi značilnostmi peke na oglju.

Za brezskrbno uporabo letne kuhinje poskrbi še druga oprema. Kar nekaj pripomočkov bomo potrebovali, ki so nujni pri pripravi hrane in nato pri postrežbi, uporabo kuhinje pa si lahko močno olajšamo še z drugo opremo. Zelo priporočljivo je nekam namestiti pomivalno korito za posodo in umivanje rok, dobro je imeti pri roki tudi hladilnik za shranjevanje živil. Ne pozabimo na drugo opremo, ki morda ni neposredno vključena v pripravo hrane, a vseeno igra odločilno vlogo – to je recimo osvetlitev letne kuhinje, odlagalne površine, prostor za shranjevanje opreme, nadstrešek za zaščito pred dežjem …