Motorne kosilnice

Motorne kosilnice in žage za domačo rabo

Tudi za občasno delo okoli hiše potrebujemo dobro opremo. V nasprotnem primeru se lahko hitro zgodi, da bomo obupali in prepustili dvorišče na milost in nemilost naravi. Če pa se opremimo s pravimi pripomočki, bo delo opravljeno hitro, učinkovito in brez težav.

Skrb za zelenico

Še tako velika in razgibana trata bo ostala čudovito pokošena, če se je lotimo s pravo kosilnico. Logična izbira so na tem področju seveda motorne kosilnice, sploh če gre za nekoliko večje površine, ki jih ročno res ne moremo enostavno obdelati. Na izbiro imamo celo vrsto različnih izdelkov, saj se med motorne kosilnice uvrščajo tako ročne kot samohodne variante, pa tudi sedežne in celo robotske kosilnice.

Za domačo rabo bo verjetno zadostovala že samohodna kosilnica, ne smemo pa prehitro izključiti naprednih profesionalnih rešitev. Ob redni uporabi se namreč te izkažejo za zelo priročne, investicija pa se hitro povrne z izjemno učinkovitostjo in dolgo življenjsko dobo.

Skrb za okolico

Prav tako uporabne so pri vzdrževanju dvorišča in okolice motorne žage. Tudi na tem področju imamo kar nekaj izbire – Husqvarna 560 je na primer opcija za zahtevnejše uporabnike, ki se želijo lotiti tudi podiranja dreves in priprave drv. Husqvarna 560 sodi že na področje profesionalne opreme, kar pa pomeni le, da tudi zasebnim uporabnikom prinaša določene nepogrešljive kvalitete. Seveda je v nekaterih primerih bolje izbrati manj zmogljive in cenejše žage, še vedno pa je pametno, da se odločimo za priznanega proizvajalca. Husqvarna 560 in podobni modeli bodo kos vsem domačim opravilom, a tudi manj zmogljive žage bodo pogosto čisto dovolj.