motorne kosilnice husqvarna lc

Motorna kosilnica je obvezno vrtno orodje za vsakogar

Omogoča nam, da z malo truda učinkovito pokosimo travo. Košnja trave z motorno kosilnico je enostavna, hitra in kvalitetna, zato nam omogoča lepo urejen vrt in lično pokošeno travo. Poganja jo zmogljiv bencinski motor in je primerna za košnjo velikih vrtov kot tudi bolj strmih pobočij. V nasprotju z električno kosilnico motorna kosilnica ni omejena z dosegom. Bencin enostavno vzamemo s seboj in ga dotočimo, ko nam ga zmanjka.

Motorna kosilnica s pogonom na kolesa omogoča lažje premikanje na vseh terenih. Sami lahko določimo višino rezila pri kateri bomo kosili travo. Pokošena trava se zbira v plastični vreči ali košari, ki je nameščena na motorno kosilnico. Po košnji košaro enostavno izpraznimo in očistimo. To pomeni, da je košnja za nas lahko zelo enostavna.

Izbira kosilnic je na trgu zelo raznolika. Poznamo akumulatorske, bencinske, električne, na nitko in ročne kosilnice. Končna izbira vsakega posameznika pa je odvisna predvsem od velikosti vrta in oblike terena.

Akumulatorske kosilnice združujejo prednosti bencinskih in električnih kosilnic

Akumulatorske kosilnice so ekološko bolj prijazne okolju. Namenjene so uporabnikom z manjšimi vrtovi in zelenicami, ki ne marajo hrupa ali ne želijo motiti svojih najbližjih sosedov. Akumulatorske kosilnice so v svojem delovanju tihe, med košnjo pa nas ne moti kabel za napajanje. Tako lahko kosimo travnik, ki je precej oddaljen od električnega napajanja, poskrbeti moramo le, da je akumulator poln. Večina akumulatorskih kosilnic ima funkcijo hitrega polnjenja, ki še dodatno poveča doseg kosilnice.

Z leti so postale akumulatorske kosilnice vedno bolj zanimive, saj je tudi industrija začela razvijati vedno bolj zmogljive akumulatorje. Ker niso težke, so zelo okretne in lahko vodljive. So zelo enostavne za vzdrževanje, ker nimajo bencinskega motorja in raznih filtrov. Vsekakor so akumulatorske kosilnice najboljša izbira za vse, ki si želijo lepo urejen vrt brez večjih naporov.