Krizarjenje po Jadranu

Križarjenje bo bližnjih in daljnih morjih

Pri križarjenju je veliko odvisno od tega, za katero destinacijo se odločimo. Najbolj opazni posledici sta cena in splošna izkušnja. Kar pa ne pomeni, da se pri križarjenju po bližnjih morjih ne bomo imeli zelo lepo – izpostaviti gre razlike, ki so nekaterim pisane na kožo, drugi pa se bodo pač odločili za bolj oddaljene kraje.

Kaj ponuja križarjenje po Jadranu, česar ne morejo zagotoviti za križarjenje Karibi?

Izkušnja je bistveno drugačna. Karibsko otočje pričara pristno doživetje tropskih krajev, medtem ko Jadran ponuja bistveno več zgodovinskih in kulturnih znamenitosti. Ne pozabimo, da križarjenje ne zajema le plovbe, temveč so ključni prav postanki na najbolj zanimivih lokacijah. Križarjenje po Jadranu vključuje dnevne izlete v različnih obalnih krajih, med katerimi so vsi vsekakor zelo zanimivi, predvsem pa edinstveni. Za križarjenje Karibi v tem pogledu ne nudijo takšne pestrosti – resda so tudi tam postanki čudoviti, a bodo bolj primerni za tiste, ki iščejo le sprostitev, ne pa neodkritih zanimivosti in živahnega dogajanja v obmorskih mestih z dolgo zgodovino.

Že najkrajša križarjenja po Jadranu zagotavljajo obisk nekaterih nadvse zanimivih krajev. Ob hrvaški obali na primer tudi brez postanka lahko uživamo v slikoviti podobi, ki jo pričarajo mesta, kot je Dubrovnik. Poleg tega je geografija Jadrana edinstvena, razčlenjene obale s podolgovatimi otočki, ki so za to morje značilni, drugje ne bomo našli. Vsekakor pa za križarjenje Karibi prav tako prinašajo svoje posebnosti. V končni fazi je vse odvisno od subjektivnega okusa. Nemogoče pa je trditi, da je ena izbira boljša od druge.