Košnja v popolnem lagodju

Opravila okoli hiše je sodobna tehnologija močno poenostavila. Že osnovna motorna kosilnica na primer pripomore k hitri in enostavni košnji, ki skorajda ne spominja več na vihtenje kose, ki je nekoč spremljalo to opravilo. A takšne naprave so še vedno precej osnovne – na trgu najdemo tudi bistveno naprednejše stroje, ki so namenjeni tudi običajnim domačim uporabnikom. Vsekakor je smiselno pobrskati po ponudbi, če želimo domačo zelenico kositi v popolnem lagodju.

Traktorske kosilnice

Posebej elegantna rešitev za večje vrtove so traktorske kosilnice. Za zahtevnejše domače uporabnike bo najboljša izbira Husqvarna TC 38, ki navduši z učinkovitostjo in vsestransko uporabnostjo. To je sedežna motorna kosilnica, ki jo enostavno zapeljemo na krog po trati, in že je za nami le sveže pokošena zelenica. Ker ima Husqvarna TC 38 tudi košaro za pokošeno travo, je delo s tem že končano, rezultati pa vsekakor prepričljivi.

Traktorske kosilnice so nadalje uporabne tudi za mnoga druga opravila na domačem vrtu oziroma drugih zelenih površinah okoli hiše. Imajo namreč dovolj prostora za prevažanje orodja in opreme, pa tudi raznih materialov, ki jih potrebujemo pri delu. Husqvarna TC 38 in drugi modeli sedežnih kosilnic so vsekakor zelo privlačna opcija za tiste, ki bi radi okolico svoje hiše ohranili v vrhunski formi.

Na trgu se sicer najde še nekaj alternativ. Za manjše površine bo seveda zadoščala samohodna motorna kosilnica, morda pa celo ročna motorna kosa. Za večje površine pa pridejo morda v poštev tudi robotske kosilnice, ki postajajo vse bolj zmogljive in tudi vse bolj priljubljene.