javne dražbe

Kolikšna je izklicna cena na drugi javni dražbi?

Na nek način, če smo imeli srečo in smo se udeležili javne dražbe, z namenom kupiti določen predmet, pa nam je morebiti bila cena visoka, in če nismo edini, ki je enakega mnenja, upamo, da predmet ne bo prodan in se bo izpeljala druga dražba za ta isti predmet. Kar je za nas prednost, saj običajno v tem primeru cene močno padejo, kajti namen dražbe, je čimprej predmet prodati in zato se tudi cene drastično spreminjajo iz dražbe v dražbo.

Torej, če smo imeli srečo, da predmet ni bil prodan, počakajmo na drugo dražbo, ki bo zagotovo kmalu. Običajno v roku meseca do treh, lahko tudi več, odvisno od prodajalca. Pa vendar, pomembno je, da se ponovi. In kolikšna menimo, da bo izklicna cena za enak predmet na drugi dražbi? Izklicna cena na drugi dražbi je lahko nižja celo za pol. Sliši se neverjetno, a vendar je res. In zato seveda kupci na dražbah upamo, da se predmeti ne bodo prodali in se bo dražba ponovila in bomo tako imeli priložnost kupiti še za manj. In, vedno je tako, tudi, če se predmet ne proda na drugi dražbi in se ponovi tretja, bo cena znova toliko nižja, itd. Vse dokler se predmet dejansko ne proda ali pa se prodajalec ne odloči drugače.

Ugotavljamo, da so cene javne dražbe oziroma predmetov na teh izjemno nizke in so lahko še nižje, če le počakamo na druge dražbe, upamo pa seveda da tudi bodo druge dražbe za enak predmet in se na prvi dražbi ta ne proda.

Javne dražbe so torej lahko odlična priložnost nakupa. In javne dražbe so tiste, katerih se lahko udeleži kdorkoli, kar je ogromna prednost, saj imamo vsi enake možnosti in za vsakega od nas veljajo popolnoma enaka pravila udeležbe in nakupa.