Soca rafting

Koliko bo treba odšteti za nepozabno doživetje?

Obisk Posočja ni popoln, če se ne odločimo za katero izmed adrenalinskih aktivnosti, ki jih omogoča čudovita narava. Tu na primer omogoča Soča rafting in mnoge druge aktivnosti, v okolici so adrenalinski parki ter razne poti za kolesarjenje ali sprehod v naravi, najboljši razgled in tudi najbolj adrenalinsko doživetje pa zagotavlja skok s padalom. Cena za te storitve ne predstavlja posebne ovire – če se odločimo za prav vse, se znesek seveda nabere, a posamezna doživetja so zelo dostopna že za manj kot 30 €.

Najcenejša doživetja ponujajo pustolovski parki, ki ponujajo pestro zbirko aktivnosti. Priljubljene so tudi slikovite zip line proge, ki prav tako zagotavljajo svojevrstno doživetje po dokaj ugodni ceni, okoli 50 €. Aktivnosti, ki jih ponuja Soča, rafting, kajak, rečni bob in podobno, so cenjene nekje med 40 in 60 €. Soča rafting v skupini oziroma za družine je na primer zelo ugoden, tudi pod 40 €. Podobne so cene za osnovno soteskanje, ki pa za zahtevnejše odprave terja bistveno več denarja, okoli 100 € in več. Treba je upoštevati, da gre v vseh teh primerih za večurne aktivnosti, pogosto tudi do 5 ur.

Za skok s padalom cena v primerjavi z zgoraj navedenimi storitvami ni visoka. Najcenejše možnosti so na voljo za okoli 150 €, kar velja za krajši polet, do pol ure. Je pa za daljši skok s padalom cena le malo višja, okoli 190 €, kar pa lahko prinaša že celo uro letenja. Vsekakor ugodna cena za nepozabno doživetje.