pisarniski stoli

Ko en sam stol ne zadošča

V nekaterih primerih moramo poskrbeti za udobno sedenje večjega števila ljudi. To je povsem očitno v pisarnah ter pri organizaciji dogodkov. V pisarnah se seveda najdejo predvsem pisarniški stoli, ki morajo biti pripravljeni na redno in dolgotrajno uporabo, za občasne dogodke z veliko udeležbo pa pridejo v poštev zložljivi stoli, ki so cenovno ugodni in enostavni.

Pisarniški stoli igrajo pomembno vlogo

Če delavec v službi preživi osem ur dnevno, se bo na dolgi rok poznala vsaka malenkost, ki vpliva na njegovo storilnost. Če neudobno sedenje terja le deset minut presedanja, negodovanja in zmanjšane koncentracije na dan, se v celem letu to še kako pozna – nabere se namreč za kar 40 ur neaktivnosti! Kaj šele, če se pojavijo hujše težave, na primer bolečine v križu ali poškodbe, ki terjajo zdravniško pomoč in bolniško odsotnost. Pisarniški stoli naj bodo torej udobni, ergonomsko oblikovani in dovolj robustni, da bodo svoje delo lahko brez težav opravljali skozi več let. Prav tako naj bodo seveda dovolj prilagodljivi, da bodo zaposleni kar se da neovirano delali.

Zložljivi stoli naj bodo cenovno ugodni, a kvalitetni

Pri zložljivih stolih običajno iščemo nekoliko drugačne karakteristike. Seveda je dobro, da so tudi ti stoli udobni in robustni, a masovni nakupi za občasne prireditve običajno prioritizirajo ugodno ceno. Najnižja cena pogosto pomeni, da stoli ne bodo zadostili niti najnižjim pričakovanjem, zato naj strošek ne bo edini dejavnik za nakup. Pametno je stole pred nakupom pregledati in preveriti, če se bodo obnesli. Naj bodo stabilni, a tudi lahki in enostavni za postavljanje ter pospravljanje.