učiteljski tečaj joge

Kdo lahko postane učitelj joge?

Joga v Ljubljani predstavlja zelo priljubljeno izbiro med tistimi, ki iščejo novo obliko rekreacije ali sprostitve. A prav tako je veliko povpraševanje po nekoliko drugačnih programih – to je učiteljski tečaj joge, ki je namenjen tistim, ki bi se radi s tehnikami in programi srečali nekoliko pobližje.

Joga je precej prilagodljiva in dopušča veliko svobode tistim, ki želijo oblikovati program po svoje. A prav tako poznamo dokaj stroge smernice, ki jih je treba upoštevati pri strokovnem vodenju vadbe. Zato učitelj joge ne more biti kar vsak, ta naziv je rezerviran za tiste, ki so pripravljeni veliko časa in truda nameniti osvajanju potrebnih znanj in spretnosti. Učitelj mora imeti veliko prakse in tudi teoretičnega znanja, zato se je treba pripravi posvetiti v celoti. Učiteljski tečaj joge resda vključuje širok nabor spretnosti in znanj, a prav tako je pomembno samostojno delo, ki se mu posvetijo kandidati za ta naziv. Običajno gre za tiste, ki so jogo že vključili v svoj način življenja in se vadbi posvečajo vsakodnevno. 

Joga v Ljubljani dopušča veliko možnosti za spoznavanje različnih programov in vodenih vadb, tako da se je možno dodobra spoznati s praksami, ki jih lahko pričakujemo pri tovrstnih programih. Še preden se vpišemo na učiteljski tečaj joge, moramo poznati prakse različnih programov joge, že vnaprej pa se lahko dobro pripravimo tudi na pridobivanje teoretičnega znanja. Tudi splošna joga v Ljubljani je lahko dobro izhodišče za tiste, ki jih zanima učiteljski tečaj, pogosto kar v salonu dobimo tudi konkretne smernice, ki pomagajo pri iskanju teh programov.

Kdo torej lahko postane učitelj joge? 

Čeprav je učiteljski tečaj joge načeloma odprt za vse interesente, ga bodo uspešno opravili le tisti, ki so pripravljeni usposabljanju nameniti vso svojo pozornost. Nenazadnje gre za več sto ur usposabljanja, ki poteka preko več mesecev, tako da šteje tudi odločnost in vztrajnost.