Grow shop

Kako začeti z ljubiteljskim vrtnarjenjem?

Morda bi si mislili, da je dovolj, da najdemo kos zemlje in vanj odvržemo semena. Res bi lahko tudi na ta način kaj zraslo, a verjetno se s tem hobijem nihče ne ukvarja zato, da bi se naposled veselil zgolj plodov naključja. Veliko bolj zadovoljivi so rezultati lastnega truda in skrbnosti, kar dosežemo s trdim delom. Vsekakor pa pomaga ponudba, ki jo ima vaš priljubljeni grow shop. V specializiranih prodajalnah najdemo kar nekaj zanimivosti, ki močno olajšajo življenje začetnikom, v končni fazi pa zagotovijo bistveno boljše rezultate.

Starter paketi

Različni proizvajalci ponujajo začetniške pakete z bogato in vsestransko vsebino. Vsak grow shop ima v ponudbi gotovo kak splošen starter paket, pogosto pa se najdejo tudi takšni, ki so v svojem namenu zelo specializirani.

Kaj vključujejo začetniški paketi? Starters pack Bio Bizz na primer združuje set organskih gnojil, ki prinašajo vsa potrebna hranila v vseh fazah rasti, od semena do plodov. Znamka Bio Bizz te izdelke seveda ponuja tudi posamezno, a v začetniškem paketu so zbrana najnujnejša sredstva, tako da niti popolni začetniki ne bodo mogli zgrešiti. Tako kot Bio Bizz še mnogi drugi proizvajalci ponujajo komplete gnojil in hranil.

Zelo priljubljeni so tudi kompleti, ki vsebujejo opremo. To velja predvsem za hidroponiko in podobne projekte, pri katerih se je treba poslužiti specializirane opreme in pripomočkov. Dobro založen grow shop bo tudi na tem področju ponudil dovolj izbire, spet pa so takšni kompleti kot nalašč za začetnike, ki se želijo izogniti napakam pri izbiri izdelkov za začetek svojega hobija.