Jogi za dojenčka

V otroške postelje sodijo otroške vzmetnice, ki se med seboj razlikujejo glede na kakovost, trdoto in ceno.

Splošno znano je, da mora biti jogi za dojenčka dovolj trd in stabilen, da se lahko obrača in odriva. Slednje sicer ne pomeni, da mora biti tako trd, da bi otrok imel občutek, da leži na deski, vendar toliko trd, da se ne more otrok pogrezniti vanj. Trd jogi pripomore k ravnemu razvoju hrbtenice in seveda k pravilnemu ležanju. Prav tako dojenčki ne potrebujejo vzglavnika. V kolikor ste dobili morebiti posteljo v dar in je v njej tudi vmetnica preverite, če je slednja dovolj trda.

V kolikor je vzmetnica upognjena in ni dovolj trda, je smielno, da kupite novo vzmetnico in tako otroku omogočite mirno spanje. Pri nakupu nove otroške vzmetnice je smiselno, da najprej preverite dimenzije posteljice. Nakar se odpravite v trgovino z otroško opremo in vam bodo zagotovo znali svetovati kateri jogi je najbolj primeren za otroka glede na njegovo starost. Vsekakor je smiselno, da se odločite za kakovostni jogi, če vam to dopuščajo finance je smiselno, da je tudi nekoliko dražji. Žal je tako, da poceni jogiji nikakor niso kvalitetni, kar pa nikakor ne pomeni, da morate kupiti najdražji jogi in meniti, da ste kupili najbolje v danem trenutku.

Najbolje je izbrati zlato sredino. Ko otroci odraščajo je morebiti smiselno kupiti tudi nepremočljivo prevleko, saj slednja jogi zaščiti pred morebitno mokroto. Pri otrocih se pogosto zgodi, da pleničke ne zdržijo vso noč in spustijo, tako lahko zjutraj pričakujemo mokro posteljico. Moker jogi pomeni, da bo otrok spal na mokrem, kar pa si nikakor ne bi želeli. Posteljnino je mogoče preobleči, jogija pa se ne da tako hitro posušiti.

Slabost nepremočljive podloge je ta, da se otroci v njej zelo potijo, a kot smo že omenili ima številne prednosti, ki v tem primeru pretehtajo tisto slabost. Vzmetnica naj bo vselej suha in čista, da ne bi vsebovala raznih škodljivih plesni, gliv ali druge škodljive nesnage, ki se lahko naseli vanjo nekje na podstrešju med čakanjem novega uporabnika (v kolikor ste vzmetnico prejeli v dar ali jo kupili). Pa tudi drugače je smiselno, da vzmetnico redno zračite in skrbite za njeno higieno, kar pomeni, da jo večkrat presesate z globinskim sesalcem, da tako odstranite morebitno nesnago. Super bi bilo tudi, če bi se odločili za antialergijsko podlogo, katera preprečuje, da bi se v vzmetnici zaredile živalce. Jogi za dojenčke naj ima pralno prevleko, da jo boste lahko tudi oprali.

Ne glede na starost pa poskrbite, da ima otrok kakovostno vzmetnico, saj boste samo tako dosegli, da bo vaš otrok vselej spočit. Otroške vzmetnice v višino merijo nekje do 11 cm, to je nekje višina, ki je sprejemljiva. Pri nakupu vzmetnice nikar ne kupite takšne, ki so zvite v rolo, saj so slednje absolutno premehke. Pri nekaterih imaš občutek, kakor da bi bile penaste in nimajo nobene trdote. Otrok zagotovo tega ne potrebuje. On je vaš največji zaklad in privoščite mu kakovost.

Jogi za dojenčke naj bo kvaliteten, kar pomeni, da ima tudi pralno prevleko in trdo gobo, ki se ne pogrezne pod njegovo težo.