Selitev klavirja

Izzivi pri selitvi

Povsem brez stresa in dela selitve preprosto ni mogoče opraviti, res pa je, da si lahko močno pomagamo z najemom selitvenega servisa. Še posebej to velja pri večjih selitvenih izzivih, ki jih preprosto ne moremo opraviti sami. Nekatere manj zahtevne lokalne selitve lahko brez težav opravimo kar v lastni režiji, medtem ko mednarodne selitve in selitve večji ali občutljivejših predmetov zahtevajo pomoč strokovnjakov.

Selitve težjih predmetov

Med največjimi izzivi pri selitvi je transport občutljivejših predmetov večjih dimenzij. Selitev klavirja je odličen primer – gre za velik in težak predmet, ki je za nameček tudi precej občutljiv na kakršne koli poškodbe, ki se hitro pripetijo pri neprevidnem prevozu. Jasno je, da bi selitev klavirja le težko opravili sami z osebnim avtomobilom. To glasbilo je pogosto preveliko tudi za običajne kombije ali poltovornjake ter prikolice, tako da je edina izbira profesionalna selitev, ki jo lahko opravi selitveni servis. Selitev klavirja oziroma drugih delikatnih predmetov večjih dimenzij je velik izziv že pri manjših razdaljah, kaj šele, če gre za mednarodne selitve.

Poznamo več vrst občutljivega tovora, vsaka pa zahteva posebno ravnanje. Pogosto je treba poskrbeti za posebno vozilo, posebno pakiranje in namestitev pri prevozu. Vse to bo opravil dober selitveni servis. Ko gre za zahtevne mednarodne selitve ali pa prevoz občutljivejših tovorov preko krajših razdalj, je pametno zaupati le izkušenim strokovnjakom. Dober selitveni servis bo za nameček poskrbel tudi za zavarovanje tovora. To res prinaša dodaten strošek, a vsekakor je bolje plačati za učinkovito in brezskrbno selitev, kot pa ostati brez neprecenljivih predmetov zaradi napak cenejših selitvenih servisov.