Pohistvo po meri

Izdelava kuhinje po naročilu

Tisti, ki pri opremljanju stanovanja v prvi vrsti pazijo na svojo denarnico, se gotovo ne bodo odločili za izdelavo kuhinje po meri, po drugi strani pa bo ta možnost idealna za tiste, ki razumejo prednosti odličnega razmerja med kakovostjo in ceno. Takšne kuhinje so namreč nadvse kvalitetne in pripravljene na dolga leta uporabe. Pohištvo po meri pa seveda prinaša še mnoge druge prednosti, ki upravičijo višjo ceno in na dolgi rok predstavljajo celo prihranek. Treba pa je dobro premisliti in se odločiti glede na dejanske želje in potrebe – univerzalne rešitve ni, tudi najdražja rešitev ne bo v vsakem primeru dobro opravila svoje naloge.

Alternative

Izdelava kuhinje po meri običajno ni edina možnost, čeprav najdemo tudi takšne situacije. Navadno je ena od alternativ nakup sestavljene kuhinje, ki jih v debelih katalogih ponujajo različni prodajalci. Takšne kuhinje gotovo prinašajo določene prednosti – že vsebujejo vso potrebno opremo, lahko si jih ogledamo in jih preizkusimo v razstavnih salonih, predvsem pa so na voljo v bogati raznovrstnosti in pogosto po posebej ugodnih cenah. Ne gre sicer za pohištvo po meri, ki bi povsem ustrezalo vsakemu prostoru, so pa takšne kuhinje običajno precej univerzalne in jih v stanovanje ni težko vgraditi.

Kombinacija

Kuhinje po meri je možno kombinirati s sestavljenimi kuhinjami, oziroma obratno. Nakup sestavljene kuhinje še ne pomeni, da ne bo prišlo prav določeno pohištvo po meri. Osnovna oprema kuhinjskega kompleta lahko predstavlja le ogrodje kuhinje, ki ga dopolnimo s po meri izdelanimi kosi, kar spet prinaša določene nepogrešljive prednosti.