Toplotna črpalka zrak voda cena

Idealna toplotna črpalka

Na trgu toplotnih črpalk najdemo kar pestro selekcijo različnih naprav, ki se med seboj razlikujejo v mnogih lastnostih. Druži jih sicer glavni princip delovanja, a v resnici je to raznovrstna oprema, ki ima mnoge razlike – zelo opazna je tudi razlika v ceni. Pri izbiri toplotne črpalke se torej moramo osredotočiti prav na te razlike.

Med najbolj privlačnimi izvedbami je gotovo toplotna črpalka zrak voda. To je osnovna izvedba, ki že prepriča z bogato zbirko privlačnih odlik. Predvsem je ena izmed prednosti, ki jih ima toplotna črpalka zrak voda cena, ki je ugodnejša v primerjavi s črpalkami zemlja voda ali voda voda. Tako dosežemo kar najboljši izkoristek svoje investicije in že kmalu uživamo v varčnem delovanju, ki s prihranki povsem pokrije stroške ob nakupu in vgradnji opreme. Ravno zato je priporočljiva izbira prav toplotna črpalka zrak voda, cena namreč odraža enostavno zasnovo in predvsem enostavno vgradnjo. Potrebujemo le kompaktno zunanjo enoto, ki črpa energijo iz ozračja. V tem oziru je toplotna črpalka zrak voda povsem primerljiva s klimatskimi napravami, tudi po ceni in delu pri montaži. Če iščemo ugodno in enostavno izvedbo, je prava izbira gotovo toplotna črpalka zrak voda. Cena ni edina prednost te izvedbe, je pa gotovo pomemben adut v primerjavi z alternativami.

Toplotna črpalka zrak voda je uporabna za ogrevanje v različnih okoljih in stanovanjih. Za mnoge uporabnike je povsem zadostna, včasih pa jo dopolnimo še s sistemom za dogrevanje v mrzlih zimah. V zahtevnejših okoljih pa je vseeno bolj smiselno izbrati naprednejšo toplotno črpalko, to je običajno izvedba zemlja voda, ki koristi energijo iz vrhnjih plasti zemlje. V tem primeru potrebujemo nekaj prostora za namestitev podzemnih kolektorjev, kar pomeni tudi nekaj dodatnih stroškov. Je pa ta izvedba zmogljivejša, medtem ko se v tem oziru še bolje izkaže črpalka voda voda, ki pa prinaša tudi dodatne stroške in komplikacije pri vgradnji.