Skeletne hise

Hitro in enostavno do nove hiše

Gradbene projekte običajno spremljajo zamude, ki so značilne za dolgotrajna opravila na tem področju. A to praviloma velja le za določene načine gradnje in tiste bolj nezanesljive izvajalce. Če se projekta lotimo na pravi način, lahko zelo hitro nastane tudi velika, a povsem funkcionalna in dokončana hiša.

Skeletna gradnja

Posebej priljubljene so lesene skeletne hiše, ki omogočajo hitro gradnjo in zelo kakovostno končano zgradbo, ki bo v veselje skozi dolga leta. Poleg tega imajo tovrstne lesene konstrukcije še nekatere druge odločilne prednosti v primerjavi z alternativami. A najbolj pomembno je gotovo to, da so skeletne hiše hitro postavljene, zanesljiva konstrukcija omogoča sprotno opravljanje potrebnih gradbenih del, vselitev pa je možna takoj, ko je objekt končan. Tako so skeletne hiše vsekakor prava izbira za tiste, ki bi se radi izognili dolgotrajnim in zapletenim gradbenim projektom.

Sodobne tehnologije

Veliko k hitri in brezhibni gradnji pripomorejo tudi sodobne tehnologije. CNC razrez lesa na primer lepo dopolnjuje skeletno gradnjo – za oblikovanje lesenih konstrukcij se uporabljajo računalniki, ki so pri tem bistveno bolj učinkoviti in zanesljivi. CNC razrez lesa omogoča natančno izdelavo kakovostnih lesenih konstrukcij, to delo pa opravi računalnik hitreje od še tako usposobljenega človeka. Takšen način razreza ima seveda še druge prednosti, ki izhajajo iz omenjenih osnovnih lastnosti. Je na primer cenovno precej ugoden, saj lesa na ta način ni težko obdelovati, zato tudi kakšni zahtevnejši kosi niso dragi. Podobno velja za izdelavo zelo kompleksnih elementov, pri čemer CNC razrez lesa omogoča neverjetno natančnost, ki je na druge načine ni mogoče doseči.