Higrosenzibilno prezračevanje

Higrosenzibilno prezračevanje

Higrosenzibilno prezračevanje je zelo priljubljeno zaradi svoje cenovne dostopnosti in funkcionalnosti, ki jo higrosenzibilno prezračevanje ponuja. 

Higrosenzibilno prezračevanje ne omogoča prezračevanja z rekuperacijo, vendar je v primerjavi z konstantnim odpiranjem okna ali pa balkona veliko boljša in primernejša opcija, saj higrosenzibilno prezračevanje poskrbi, da je izguba toplotne energije zares minimalna. To pomeni, da privarčujete denar, ki bi ga namenili ob izgubi oziroma uhajanju toplotne energije.

Namestitev higrosenzibilnega prezračevanja je dokaj enostavna, montaža take vrste prezračevanja pa je tudi hitra. Higrosenzibilno prezračevanje se lahko namesti, ko je hiša oziroma objekt še v začetni fazi gradnje ali pa, ko je stavba oziroma objekt že naseljen.

Higrosenzibilno prezračevanje se namesti tako, da se v okenske okvirje namestijo higrosenzibilne rozete, ki redno zaznavajo vlago v prostoru, nato pa na prisotno količino vlage v prostoru odpirajo ali pa zapirajo reže za svež in čist zrak. Higrosenzibilne rozete so opremljene tudi z mrežico, ki je namenjena za odganjanje oziroma preprečevanje dostopa nadležnemu mrčesu v prostor. Poleg tega pa imajo vgrajeno tudi napravo, ki se imenuje protihrupni element, ta je odličen če je objekt obrnjen na zelo prometno cesto, ali pa se nahaja nekje, kjer je veliko prometa, hrupa in dogajanja. 

Kot že rečeno mora biti med vsemi prostori za normalno bivanje vedno prisoten svež in čist zrak, saj je le ta izredno pomemben za normalno dihanje in življenje vsakega posameznika. 

Higrosenzibilno prezračevanje je zelo primerno tudi za večstanovanjske stavbe, tak sistem prezračevanja deluje v popolnoma enakem režimu za vsa stanovanja ne glede na velikost stanovanja, ni pa ga mogoče regulirati ali spreminjati režima njegovega delovanja.

Prezračevalniki zraka so odlična rešitev in je v investicija v njih zares pametna, saj nam tako ni potrebno konstantno odpirati oken ali pa balkona, tako prihranimo tudi pri našem času, ki je v današnjih časih še kako zelo dragocen. Poleg tega pa nas seveda ni vedno doma, tako da tudi ko pridete domov na primer iz službe ima prostor prijeten in svež vonj.