Epoxy tlaki

Epoxy tlaki za domače mojstre

 

Epoxy tlaki so izredno priljubljeni in so v zadnjih letih postali izredno iskani na celotnem slovenskem tržišču. Vseeno pa moramo njihovo postavitev zaupati izkušenim mojstrom. Čeprav se zdi, da so enostavni za polaganje, si nevešči uporabniki lahko naredijo več škode kot koristi. Potrebna ne namreč velika natančnost s katero bomo tlake postavili tako kot je treba. Pred uporabo moramo natančno prebrati navodila, ki se jih moramo strogo držati. 

Epoxy tlaki so lahko položeni na primerno pripravljeno podlago. V kolikor podlaga ne bo takšna, kot jo zahteva proizvajalec, nam tlaki ne bodo uspeli zagotoviti obstojnosti in kvalitete, ki si jo vsi želimo. Površina mora biti pred namestitvijo obrušena, peskana ali frezana. Najprej nato nanesemo temeljni premaz, kateremu sledi nanos vrhnjega sloja, ki je lahko različnih barv. 

Epoxy tlaki se razlikujejo glede na izvedbo. Razlike med vrstami so predvsem v debelini sloja in načinu izvedbe. Preden pa se sami odločimo za postavitev, je dobro, da se posvetujemo s prodajalci in svetovalci, ki nam bodo znali razložiti vse prednosti in slabosti posameznih načinov polaganja tlaka epoksi. 

 

Epoksi premaz za tla za domačo uporabo

Epoksi premaz za tla se delijo glede na tip izvedbe pri polaganju. Delimo jih na samorazlivne epoksi tlake, na epoksi premaze, na debeloslojni epoksi premaz ter na vodni epoksi. Razlikujejo se predvsem po debelini končnega izdelka. Preden pa se odločimo, kateri izmed njih bo najbolj primeren za nas, moramo upoštevati različne dejavnike. 

Epoksi premaz za tla, ki ga bomo izbrali, bo odvisen od stanja obstoječega tlaka. Pomembno bo namreč kakšne tip tlaka imate, ali ima kakšne razpoke, ali je vlažen ali zamaščen, … Nato bomo morali upoštevati tudi tip prostora, vprašati se bomo morali, čemu bo prostor namenjen. Na koncu pa je tu bistven tudi časovni razpored gradnje. Kakšen sistem tlaka smo postavili, hitro sušeči ali sveži beton.